Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Belső szűrő időszakosan?

Mitsu83 kérdése:

Belső szűrő időszakosan?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az akváriumom már megy egy ideje egy tetra 700-as külső szűrővel amivel meg vagyok eddig elégedve. Most azon gondolkodok hogy egy belső szűrőt is belerakok de mive a szobámban van az akvárium és a belső elég hangos a külsőhöz képest nem menne csak napi 12-14 órát. Azért lenne szükségem rá mert ki tudnám a sűrű porszívózást küszöbölni és az áramlást is elősegítené. Tetra 800-ast néztem de nem tudom hogy mehet-e időszakosan vagy sem?!?!?

előre is köszönöm a válaszokat!

2014. jan. 16. 22:28
 1/9 anonim ***** válasza:

A belső szűrőnek mennie kell állandóan, szerintem nem hangos, nekem fel sem tűnt pár nap után.

A szűrőszivacsában ugyanis baktériumok élnek, amelyeknek ha nem áramlik a víz, elpusztulnak.

Az akvarista.hu-n találsz e-bookokat amik segítenek!

2014. jan. 16. 22:39
 2/9 anonim ***** válasza:

Én próbáltam időszakosan, este kihúzom, reggel bedugom, az a baj, hogy amíg a szennyeződésen áramlik az oxigéndús víz nincs gond, ha viszont este kihúzod elkezd rothadni a benne levő mulm, reggel bedugod és egyből megugrik az ammónia szint, a szűrőben rothadó anyagok miatt, érezni lehet a szagot is.

A másik probléma az oxigén, este a növények is oxigén fogyasztók, így pont este lényeges az áramlás.

Tetra belsőket nem ismerem.

Olyan lehet, hogy ha nagyon tiszta a belső akkor ki lehet húzni, ne legyen benne sok szennyeződés ami rothad este, (sűrűn kell takarítani) az esőztetőt a külső szűrőnél minél nagyobb fodrozásra állítod.

http://www.youtube.com/watch?v=Y7YeEe_r1k0

2014. jan. 16. 22:50
 3/9 anonim ***** válasza:
Ami hogy ha ilyen terveid vannak olyan belsőt nézz aminek a tapadói fügétlenek, benne maradnak az akváriumba, és egy klikkes módszerrel van rögzítve a szűrő, különben a tapadó korongok megsínylik gyorsan a példa 4-5 napos takarítást.
2014. jan. 16. 22:58
 4/9 anonim ***** válasza:
jav: Ami-- annyi
2014. jan. 16. 22:59
 5/9 Pendulum92 ***** válasza:
Szerintem nem hangos, hacsak nem buborékoltatod is, ami felesleges.
2014. jan. 16. 23:33
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Akkor nem lesz belső szűrő. De nem baj így is jó a vizem. Még annyit hogy most a hátsó falon van az esőztető (úgy van beállítva hogy alulról felfelé tolja a vizet így ezzel nincs gond) de ha átraknám az oldal falra csak egy cső férne el mert 35cm-es az akvárium a két cső pedig 37cm. Ha leveszem az egyik elemet és átrakom az oldalfalra az szerintem nagyban segítene az áramláson. Szerintetek megterheli a szűrőt ez annyira hogy baja legyen? Egyáltalán jó megoldás ez így?
2014. jan. 17. 12:17
 7/9 anonim ***** válasza:

Ha hosszában megy az áramlás az jobb, JBL nél lehet egy esőztető is, és vissza lehet venni a csapokon víznyomást, ez gyári megoldás ha túl erős az áramlás, tetra szűrőm nincs csak JBL külsőket használok, annál lehet, de csak a nyomó ágnál.

[link]

2014. jan. 17. 13:27
 8/9 anonim ***** válasza:
Esetleg egy kisebb szökőkútszivattyút beletehetsz, azon nincs szivacs és a mulmot is felkavarja, hogy a külső beszívhassa.
2014. jan. 17. 15:42
 9/9 anonim ***** válasza:
Én is egy powerheadre gondoltam, azt kihúzhatod éjjelre. Az áramlást úgy próbáld megcsinálni, hogy mindegyik sarokban legyen.
2014. jan. 18. 03:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!