Belső szűrő időszakosan?
Sziasztok!
Az akváriumom már megy egy ideje egy tetra 700-as külső szűrővel amivel meg vagyok eddig elégedve. Most azon gondolkodok hogy egy belső szűrőt is belerakok de mive a szobámban van az akvárium és a belső elég hangos a külsőhöz képest nem menne csak napi 12-14 órát. Azért lenne szükségem rá mert ki tudnám a sűrű porszívózást küszöbölni és az áramlást is elősegítené. Tetra 800-ast néztem de nem tudom hogy mehet-e időszakosan vagy sem?!?!?
előre is köszönöm a válaszokat!
A belső szűrőnek mennie kell állandóan, szerintem nem hangos, nekem fel sem tűnt pár nap után.
A szűrőszivacsában ugyanis baktériumok élnek, amelyeknek ha nem áramlik a víz, elpusztulnak.
Az akvarista.hu-n találsz e-bookokat amik segítenek!
Én próbáltam időszakosan, este kihúzom, reggel bedugom, az a baj, hogy amíg a szennyeződésen áramlik az oxigéndús víz nincs gond, ha viszont este kihúzod elkezd rothadni a benne levő mulm, reggel bedugod és egyből megugrik az ammónia szint, a szűrőben rothadó anyagok miatt, érezni lehet a szagot is.
A másik probléma az oxigén, este a növények is oxigén fogyasztók, így pont este lényeges az áramlás.
Tetra belsőket nem ismerem.
Olyan lehet, hogy ha nagyon tiszta a belső akkor ki lehet húzni, ne legyen benne sok szennyeződés ami rothad este, (sűrűn kell takarítani) az esőztetőt a külső szűrőnél minél nagyobb fodrozásra állítod.
Ha hosszában megy az áramlás az jobb, JBL nél lehet egy esőztető is, és vissza lehet venni a csapokon víznyomást, ez gyári megoldás ha túl erős az áramlás, tetra szűrőm nincs csak JBL külsőket használok, annál lehet, de csak a nyomó ágnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!