Mi baja van a gurámimnak?
Bélrendszeri problémája van, így képről gyanús a hasvízkór, bélelzáródása van.
Ami érdekes lehet számodra a törpe gurámi tartással kapcsolatban, az a vízparaméter, lágy vízben alacsony ph értéken ajánlott tartani, kényes az ammóniára, erős szűrésnél is lehet ammónia, lágy vízben viszont ammónium van amit jobban tolerálnak a halak.
Stresszes lehetett előtte, ez olyan mint embereknél a folyamatos migrén, a rossz közérzet miatt leépül az immunrendszere és elkapja a betegséget, ami általában bélrendszeri probléma, bélgyulladás, hasvízkór.
Kajával látok még problémát, fagyasztott artéria, krill, fagyasztott fehér szúnyog lárva amit adtál is neki az jó, száraz táp az már nem annyira mivel ragadozó.
Kemény vízben amúgy sem hosszú életűek, én felesbe keverem ion cserélt vízzel, tesóm sima vízben tartotta, száraz tápon hasonló kinézettel pusztult el mint a tied.
Ebben a stádiumban az eutanázia az egyetlen megoldás, jeges viz.
Labirint kopoltyús, ha nem tud feljönni levegőért fuldoklik csak.
Lehet amúgy hogy a kereskedésben nem volt megfelelő a víz és nálad ütött ki a betegség.
Kúráltam már ki hasvízkóros törpe gurámit, de nem volt egyszerű.
5 literes pet palack, bele porlasztó, csapott kávéskanál só, kamilla tea, kokcidiózis elenni oltó anyaga 0,5 ml, 0,5ml parakill, és nagy pezsgéssel forgattam őket 3 napig, 5 gurámiból 3 maradt meg, betegen hoztam el őket, le akarták őket húzni a wc-n
Próbálkozhatsz, de szerintem már késő, a gyári szerek nem sok mindent érnek, én ha valami gebasz van akkor mindig állatpatikába veszek antibiotikumot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!