112L akváriumba mennyi halat rakhatok?
Nem a darabszám a fontos, hanem a méret.
Egy centiméternyi halra 1.5-2 liter víz jusson.
Egyáltalán nem értem mit akarsz mondani, próbáld meg magyarul.
Egy centiméternyi halra 1.5-2 liter víz azt jelenti, hogy ha mondjuk van 1db 10cm-es, 3db 5cm-es és 10db 3cm-es halad, akkor
10 + 3*5 + 10*3 = 55 centiméternyi halad van. Ezt szorozd meg kettővel (vagy másféllel), ennyi literesnek kell lenni az akváriumodnak.
Látom a szövegértéssel vannak problémáid...
110 / 2 = 55
110 / 1.5 = 73
tehát ÖSSZESEN kb. 55-73cm-nyi halat szabadna beleraknod az akváriumba.
Ha 16db halad van és mindegyik 5cm-es (pedig te magad írtad, hogy több), akkor 80 centiméternyi hal van az akváriumodban. Túltöltötted, kifelé kellene venni belőle nem pedig még belerakni.
Az a baj, hogy ebből inkább ki kéne venni, mert már most túl van telepítve az akváriumod. A másik probléma, hogy szerintem halovány milkalila lövésed nincs a halaid igényeiről.
A dániók, neonhalak, törpeszájú halak, csapathalak, tehát minimum 6-ot kéne belőlük együtt tartani/faj, de minél többen vannak, annál jobban érzik magukat.
Guppiból, plattiból minimum hármat kéne együtt tartani, ha kevered a nemeket akkor 1 hímre 2 nőstényt. (Szaporák, mint a csótányok.)
Ugye azt tuodd, hogy bármi, amit tisztítóhalnak árulnak semmit nem tisztít? Sőt, általában spec kaját igényelnek. Az algaevők meg a magas rosttartalmú étrendjük miatt felérnek egy kakigyárral.
Szóval szerintem gondold át, hogy ami van, azok közül mit szeretnél megtartani, a többit meg add/ajándékozd el. Aztán bővítsd a csapatokat egészséges létszámúra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!