Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Ma vettem egy pár arany...

Ma vettem egy pár arany gurámit de félnek tőlem! Miért?

Figyelt kérdés
megfognak változni? ha elé ülők az akváriumnak elmenekülnek , vagy ha elmegyek előtte akkor is. etetésnél meg ha nem vagyok az akvárium körül akkor elő jönnek. Köszönöm!
2014. jan. 3. 19:59
 1/6 anonim ***** válasza:

Azért félnek, mert halak.

Majd idővel megszoknak.

2014. jan. 3. 20:12
 2/6 A kérdező kommentje:
más halnál ezt nem tapasztaltam hogy ennyire félős lenne.
2014. jan. 3. 20:15
 3/6 anonim ***** válasza:
Vannak természettől fogva ijedősebb halak, de többnyire az a baj, hogy túl kicsi akváriumban tartják őket és nincs elbújási lehetőség. Látják az akvárium előtt elvonuló alakot, az árnyékot és ez kiváltja a természetes menekülő ösztönt. Nekem sok éve volt egy pár tenyérnyi nagyságú ivarérett vitorláshalam (egészen picinek kaptam őket) egy kb. 50 literes akváriumban és amikor ilyen hatalmasak lettek, akkor már olyan ijedősek voltak, hogy újságpapírral kellett körbeburkolni az akváriumot, mert különben rémülten rohantak neki az üvegnek és az aljzatnak. El kellett ajándékoznom őket.
2014. jan. 3. 20:15
 4/6 A kérdező kommentje:
méret meg van 80x35x45 ös az akváriumom , ugy tudom hogy ebben akár 3 at is lehet tartani. de én kérdeztem az eladot azt mondta hogy nem kifejezetten csapat halak párban is megvannak. és ugy tünik hogy igen nem bántják egymást se senkit csak félnek tőlem a többi haltól nem .
2014. jan. 3. 20:42
 5/6 anonim ***** válasza:

Eleinte félnek lehet, később ha megszoknak akkor már nem, nagyon érdeklődő halak, egyáltalán nem félősek, arra viszont figyelni kell, hogy dús növényzet legyen, ha nincs később nagy probléma lesz a hím agresszivitása a nőstényekkel és más hímekkel szemben.

Valóban nem csapathal ezt jól mondta az eladó, elhízássál nagyon vigyázni kell ha van több kisebb hal mellettük akkor két helyre etess jusson a többinek is valami.

Ha a neten akarsz nézelődni „ kék gurámi” az arany gurámi egy színváltozat.

2014. jan. 4. 11:35
 6/6 izomszörp ***** válasza:
Szerintem a gurámik alapjában félénk halak, de ahogy írták megszoknak majd téged és nem lesznek ennyire félénkek :)
2014. jan. 4. 18:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!