Tudnátok ajánlani 50 liter körüli (inkább nagyobb) akvárium szettet, ami minden szempontból megfelelő, nem kell azonnal lecserélni egy-egy részét?
Akkor minek akarsz szettet venni?
Nincs ilyen szett, ami neked kéne.
A fény a szettekben kevés, szűrőd meg amúgy is van. Csak akvárium kell, a fényt meg másképp megoldani.
Konkrétan 15 watt szokott ketyegni a szettekben, ez 0,27 w/l fényerő, egy ilyen anubias gömbmoha szintű növényeknek elég.
Szettből ilyesmi jöhetne szóba [link]
ehhez nem adnak szűrőt, csak világítást.
De ha több növényt akarsz, akkor nem lesz elég a fény, fölösleges tetőt venni.
Vagy a tetőbe bele kell építeni mégegy fénycsövet, ami nem egyszerű feladat.
Na ez fogós kérdés.
Én leginkább barkácsolnék egyet, nem tudom, te hogy állsz ezzel a dologgal, de árban úgy lehet a legjobban kijönni.
Használhatsz pl 2 db ilyet:
Én mondjuk a fénycső híve vagyok, és egy ekkora akváriumhoz 24W-os T5-ösöket használnék.
Pl ilyet: [link]
vagy ilyet:
Vagy ha barkácsolnék, akkor ilyet használnék:
1 vagy 2 darabot.
vagy ilyet:
Búra nélkül, és csinálnék hozzá valami keretet.
Ha túl sok növényt nem akarsz, akkor 1×24 watt is elég lenne.
Ezért járnál jobban a barkácsolással, mert 1×24 wattosból nem igazán van akvarisztikai, ami meg van, az ennyibe kerül:
Akkor inkább már a 2×24-es, még az is olcsóbb, legfeljebb nem világítasz annyi ideig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!