Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Mit jelent a növények vízhez...

1233233 kérdése:

Mit jelent a növények vízhez szoktatása?

Figyelt kérdés

Sok helyen olvastam hogy mielött bettenénk az aksiba vízhez kell szoktatni.Sok helyen utánanéztem de sehol sem találtam.

Légyszi magyarázzátok el!!!

Válaszaitokat elöre köszönöm!

2013. dec. 14. 21:14
 1/1 anonim ***** válasza:

A növényeket nem előtte kell vízhez szoktatni, hanem közben, az akváriumban szoknak hozzá.

Van egy rakás mocsári növény, ami víz alatt is megél, mondjuk olyan is van, ami idővel elrohad, és ugyanúgy vízinövénynek árulják, de ez most mindegy.

Szóval vannak ezek a mocsári növények, amik víz fölött is megélnek.

Jó bőven kell locsolni őket, (Vízforgató rendszerrel, tehát nem megy veszendőbe a víz) meg párás környezet kell neki.

És ahol termesztik őket, ott általában így termesztik, mert a levegőben jobban terjed a fény, és így kevesebb fény kell, ami kevesebbe kerül.

Meg nem algásodnak be, stb egyéb élősködők nem költöznek rá.

Csakhogy ezek megszokják ezeket a körülményeket, és ha beteszik őket vízbe, akkor sokkot kapnak, és el is pusztulhatnak. Jó körülmények között is kell nekik idő, mire alkalmazkodnak az új feltételekhez.

Ilyenkor általában elveszítik egy csomó levelüket.

2013. dec. 14. 21:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!