Apró szemcsés aljzat tisztítására valami jó módszer?
Figyelt kérdés
Az új akváriumomhoz most teljesen új aljzatot vettem, a szemcseméret olyan 1-3mm nagyságú, a kérdésem az lenne, hogy ugye a halak ürülékét eddig aljzattisztítóval simán ki tudtam szedni az előző alzatnál, de mivel itt nagyon aprók a kövek, nem fogom azokat is felszívni? hogy lehetne megcsinálni hogy a kaki kijön de a kő nem?2013. dec. 10. 22:05
2/5 anonim válasza:
Tegyél a csőre egy tölcsért, (Levágott aljú petpalack) hogy abban kavarogjanak a dolgok. Az aljzat sokkal nehezebb, az visszahullik a tölcsérből.
Ha meg leszívod, hát leszívod.
Valami nagyobb szűrőn keresztül öntöd ki a vizet, az aljzatot meg átcsapatod zuhannyal, és mehet vissza az akváriumba.
Vagy egyszerűen csak a vödörből óvatosan öntöd ki a vizet, átöblíted az aljzatot párszor, és visszaöntöd az akváriumba.
De ha jó a tölcsérméret, és jó magasságba tartod, akkor nem igazán fogsz sokat leszívni.
Könnyíthetsz a dolgodon, ha közvetlenül a leszívásnál valamivel felkavarod az aljzatot. A mulm magasabbra repül, és nehezebben száll le mint a kavics.
3/5 anonim válasza:
...
hable emlékére: vonalzóval kell felkavarni az aljzatot. :D
4/5 anonim válasza:
Kvarchomok esetén meg lőttek a jól bevélt ajzat tisztításnak. Akárhogy próbálom mindig jön a homok is.
5/5 anonim válasza:
Nekem pont ilyen méretű kavicsom van. Megvettem a boltban a legegyszerűbb aljzatporszívót (kb 1000 Ft)és azzal szívom. Soha egy szem kavicsot se szívtam fel vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!