Lehet hogy meg fog repedni az akvárium?
Figyelt kérdés
Van egy 200 literes akváriumom (kb 1.5 hónapos) és most takarítás közben azt vettem észre, hogy a középső merevítő meg van repedve ( [link] gyorsan rá is mértem mérőszalaggal az akváriumra, az oldalánál pontosan 40centi volt, a közepénél 40,4 centis "hasa" volt. Kell tartanom valamitől, vagy ez normális?2013. dec. 3. 12:01
1/7 anonim válasza:
Az attól függ, hogy milyen vastag az üveg, illetve mik a méretei az akváriumnak.
Az természetes, hogy valamennyi "hasa" van, hiszen az üveg is rugalmas egy szűk határon belül, de pont ezt szokta a merevítő meggátolni.
2/7 A kérdező kommentje:
100x40x50es és 8mm-es üvegből van. Na de és ha a merevítés pont ezért repedt meg, mert valami baj van? :S
2013. dec. 3. 12:08
3/7 Salx Narval válasza:
Talán nem, de azért érdemes lenne megőrősíteni, cserélni, a merevítést amíg tartja a ragasztó. Az enyémnél simán kettétört a középső merevítő,(akkorát dúrrant, mint egy vadászpuska) majdnem 3cm hasa lett az akváriumnak és kibírta. Természetesen azonnal tehermentesítettem és megjavítottam.
4/7 YourDestiny válasza:
Ez a merevítés hosszirányú? Mert nekem a kép alapján nagyon úgy tűnik.
5/7 anonim válasza:
Szerintem nem bírta a merevítés a nyomást és azért pattant el. Szerintem javítani kellene és egy keresztmerevítőt is betenni ha nincs. A "hasa" teljesen normális. Minden esetre tegyél valamit pláne ha van garanciád.
6/7 A kérdező kommentje:
igen hosszirányú és kb az 1/3nál van a repedés. üvegre nincs garancia csak ragasztásra :( találtam neten egy képet, így néz ki: [link]
2013. dec. 3. 13:13
7/7 Salx Narval válasza:
Nos, ez nem merevítés hanem perem a tető részére és azért repedt el mert az üveg oldalirányban nem rugalmas, ha már eleve két darabban ragasztják fel, akkor nem tört volna ketté, legtöbbször a rövidebb oldalra teszik, mert ott merevítési funkciója is van. Én betennék középre egy merevítőt és kettő vékonyabbat az oldalára. A jelenlegi törés semmiben nem befolyásolja az akvárium stabilitását, mert nem erre a feladatra szánta a gyártó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!