A csigaevő hal (BOTIA) nem eszi a csigákat. Mi lehet a baj?
Az akváriumban nagyon elszaporodtak a csigák, ezért vettem az akiba egy csigaevő halat ( BOTIA ). Viszont a hal, amióta megvettem, kb 2 hete szinte ki sem mozdul a szűrő alól és láthatóan a csigákat sem eszi. Ha lekapcsolom a világítást az akiban akkor elődugja az orrát, de egyébként nem jön elő és nem is eszi a csigákat.
Az aki egy 80 literes JUWEL akvárium. Élő növény még nincs benne, de tereptárgyak és műnövény igen. Kb 25 halam van eddig.
Milyen halak vannak benne? Milyen szürőd van? Vizcsere gyakorisága? Melyik fajta csigaevő botiaról van szó, mert van egy pár.
De általánosságban elmondható róluk, hogy csapathalak, (6-8)egyedül nem érzik jól magukat. Éjszaka aktivabbak. Kell nekik buvóhely, s idő hogy megszokják a helyet.Ha az öves diszcsikról van szó az a természetben 30cm-re nő meg. Remélem az akváriumodban lévő halak nano halak, mert
ha nem akkor ez a halmennyiség nagyon sok botia nékül is.
Van benne 10db kék neonhal, 2 db vörösorrú pontylazac, 2 db királylazac,2 db piros sziffó, 2 db szivárványos guppi és a csigaevő, aki öves díszcsík hal.
Vízcserét 2 hetente szoktam elvégezni, a teljes víz 20-25 százalékát cserélem.
Azt nme tudom hogy mi az a nano hal, friss akvarista vagyok még :) Búvóhely sajnos kevés van az akiban. Lehet vennem kéne bele olyan tereptárgyat ahol el tudnak bújni, vagy élőnövényt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!