450 literes akváriumba macrachanta mellé, lehet tartani galaxy razbórát? És ha igen mennyit javasolnátok egy ekkora akváriumba?
Nos, szerintem ha együtt nőnek fel, akkor bármilyen kicsik is lesznek a botiához képest a galaxyk, nem fogja őket bántani. Bár botiám nem volt még soha. De ott van pl. a nagy vitorláshalam, azokat a neonokat, amik vele együtt kerültek anno az akváriumba, amikor még a vitorlásom is csak 3 centis volt, most sem bántja. De próbáltam betenni az akváriumba újabb neonokat, amik aligalig, pár mm-rel voltak csak kisebbek, aminek az lett a következménye, hogy fél percen belül az egyik már csak a farkával integett vissza a vitorlásból, mielőtt lenyelte. :)
Szóval lehet, hogy a botia sem bántaná azokat, amikkel együtt nő fel a vízben.
Nekem is az a tapasztalatom, hogy sok minden attól függ mikor és hogyan kerülnek a halak (vagy más élőlény) az akváriumba...
Haveromnak a kifejlett Vitorláshal mellett úszkálnak "megöregedett" Neonok teljes nyugalomban... Persze lehet, hogy ha új Neonhalakat hozna abból már baj lenne...
Régen volt egy nagyobb akváriumom és kaptam két pici Vörösfülű ékszerteknőst, alakítottam ki nekik benne helyet és ott éltek, halakkal együtt, ki tudtak mászni pihenni, "napozni", stb...
Amelyik halak már előttük is megvoltak azokkal gond nélkül elvoltak, gyakorlatilag a halak megtanulták, hogy jobb tőlük tartani és békesség volt... :)
Bezzeg mikor 1x új halat hoztam (Fehér fátyolos tetra), na ő majdnem kaja lett, hisz a hal az utazástól stb. stresszesen vs. a teknősök, akik ismerték a terepet, stb. -onnantól kerültek át a teknősön külön akváriumba... :)
+ jóval később volt egy ormányos márnám is a guppis akváriumban, csak átmenetileg tettem át a nagyból, algátlanítani, ott is voltak kicsi, újszülött guppik és és hozzájuk sem nyúlt, szorgosan "takarított"... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!