Garnélások! Milyen rákocskát szeretnék? Szerintetek?
Ma már agyonkérdeztem magam itt az oldalon, de szeretnék minél hamarabb és minél jobban átgondolva garnélázni.
54 literes akváriumot néztem ki, a rákokon kívül max 4-6 kishal lenne benne és 2 csiga. Úgy tűnik eheim 2008-as szűrővel lenne felszerelve.
De a fő kérdés, milyen rákot szeretnék. Az tuti olyat,amelyik tartható csapvízben, nem igényel extra meleg vízet (fűtés azért lesz), és nem kényes és nem is szapora.
A bajom a minikkel, hogy nagyon szaporák, én pedig képtelen lennék szelektálni köztük, az lenne a vége, hogy egymás után szerezném be az aksikat, a férjem pedig elmenekülne, vagy belefojtana.
Gondoltam az AMANO-ra, mert az ugye nem szaporodik, ellenben elég kényes.
Kedvencem a NARANCS TÖRPERÁK, szívem csücskei, de agresszívak, ezért 1 hím-1 nőstény felállásban tarthatnám, de mi van, ha szaporodik? Lehet esetleg két lányt tartani belőlük, vagy az kínzás? El lehet ajándékozni a szaporulatot, van rá érdeklődés szerintetek?
Illetve a kis halacskák stresszelhet egy mini garnéla populációt annyira, hogy visszafogják magukat szporodásügyileg?
Köszi, ha segítesz.
Ha nem etetem, meghal...
Vagy mit jelent ez? Kevesebb kaját kell nekik adni, akkor boldogtalanok, diszkomfortos az életük és nem szaporodnak?
Nem kínzás?
Hát lehet hogy nem lesz szaporulat, nem lehet előre tudni. Ha jól érzik magukat akkor szaporodnak.
Ha nincs elég kaja élnek, tudnak enni algát is a mohákról, ha van fény, de persze kínzás, mert elfogynak idővel így.
Hable:
Az amano-t egyáltalán nem ajánlod?
:))
De miért tiltották ki?
És miért pont most, mielőtt ajánlotta volna az amano-t?!
Ő az akvafarmos, nem?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!