Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Hogyan csináljam?

Hogyan csináljam?

Figyelt kérdés
Szeretnék kifogni pár halat az akváriumból, mert egy kicsit elnépesedtünk mostanság. (guppi, xifó, alganyaló)Annyira jól érzik magukat, hogy egyre-másra szaporodnak. Viszont amint beteszem a hálót, elmenekülnek a dögök:) Sűrű a növényzet, elbújnak, a háló egyfolytában beleakad, egyszerűen nem tudom kiszedni őket. Mit csináljak, hogyan szedjem ki őket? Tiszta ideg-játék, szerintem direkt csinálják velem:)
2013. nov. 11. 14:04
 1/8 reptoid ***** válasza:

Szúnyoghálóval vagy valami mással egy alkalmas pillanatban elfelezed az akváriumot, amikor a halak nagy része növénytelen területen van. Vizet is engedhetsz le harmadáig vagy ameddig szimpatikus, bár ha sok a növény, akkor ott is ügyesnek kell lenni, mert többet is takarhatnak.

Esetleg etetéskor, ha mindig fix helyen csinálod, akkor úgyis odaszoknak, a nagy kavarodásban pedig nem olyan éberek, ki tudsz úgy is párat kapni.

2013. nov. 11. 14:37
 2/8 A kérdező kommentje:
az etetéses jó ötlet, köszi szépen
2013. nov. 11. 15:25
 3/8 anonim ***** válasza:
Nincs 2 hálód? egyik oldalra beteszed az egyiket ilyeszteni, a másik oldalon meg kifogod a halakat
2013. nov. 11. 16:07
 4/8 anonim ***** válasza:

Nagy háló kell, és lassan mozgasd.

Akár úgy is csinálhatod, hogy berakod a hálót 10 percre, hogy megszokják. Aztán olyan lassan mozgasd, hogy csak akkor vegye észre hogy ki van fogva, mikor már szárazon van.

2013. nov. 11. 16:18
 5/8 Pendulum92 ***** válasza:
Ne is mondd, én az akvárium áttelepítésnél(elköltözés miatt), 5 cm-es vízből alig tudtam kifogni a dániókat. Nekem is a lassan mozgatás jött be. A kapkodás csak elijeszti őket, és ők gyorsabbak :D
2013. nov. 11. 17:35
 6/8 anonim ***** válasza:
Na ne mond hogy nem tudsz elkapni pár halat eteted őket belemeríted a vízbe a hálót tuti lesz benne vagy 2-3 pár merítés és kész a létszámleépítés :D
2013. nov. 11. 20:35
 7/8 A kérdező kommentje:
Még etetés közben nem próbáltam, köszönöm a válaszokat, ment a zöld kéz. Tényleg nagyon virgoncak, nem is gondoltam volna, hogy ilyen nehéz kifogni őket. Nehezíti a sok növényzet, hogy elbújnak, ugye oda meg nem tudom a hálót beügyeskedni.
2013. nov. 12. 09:08
 8/8 anonim ***** válasza:

Hát lehet hogy ki kell szedni a növényt.

Nálam a tengeribe pl minden követ ki kellett szednem, hogy el tudjam kapni a halakat. Azok is hihetetlen gyorsak.

2013. nov. 12. 18:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!