Milyen stramm halfajtákat ajánlotok 80 literes akváriumba?
Ma bementem egy halkereskedésbe, és elkezdtem beszélgetni a sráccal, hogy mi az elképzelés. (főleg elevenszülő fajtából fiúk) Erre közölte, hogy a mai guppik túl érzékenyek, és számítsak rá, hogy állandóan gyógyszereznem kell majd őket, ők is azzal kezdik, ha megjön a szállítámány. Ő márnát és dániót ajánlott helyettük. Szerinte akár 20-30 hal is tartható egy ekkora akváriumban, de én ezt egy kicsit sokallom.
Szerintetek igaza van? És ha igen, milyen halat ajánlanátok egy NAGYON kezdőnek?
Kezdjük azzal hogy ez egy tipikus eladó. A mai guppik nem sokkal érzékenyebbek a kevésbé túltenyésztett változatoknál, és természetes hogy a náluk kicsivel drágább halakat ajánlja. A 20-30 hal rengeteg, legyen az akármilyen fajta.
Én ezt ajánlanám: 6-7 platti+6 corydoras(páncélosharcsa, házmesterhal)
Köszönöm a válaszokat! Eheim Aquaball 130-as belső szűrő lesz, ezt adják a szetthez, és szerintem ennek elégnek kell lennie a 80 literhez. De mintha bővíthető is lenne.
Amúgy korrektnek tűnt a srác, nem akart rámsózni azonnal mindent, a guppikról sem lebeszélni akart, csak jelezte, hogy ezek már nem azok a guppik, mint régen. Ezért kérdeztem meg én, hogy akkor mit ajánlana, ami nem döglik ki azonnal. Mondjuk nyilván kijött belőle a kereskedő ezzel a 20-30 hallal, amit még én, hozzá nem értőként is soknak találtam.
A mai guppik tényleg egy fokkal érzékenyebbek, főleg a nagyon színes változatok. A beltenyészet hibája, hogy fenntartsák a színeket.
Viszont a vörös karcsú díszmárnát és a zebradániót is ajánlani tudom én is. Szépek, a dániók kéken csillognak és ezüstös csíkosak, a márnák szép pirosak.
Jó a szűrő, még is csak belső, a szűrőtartálya nem veteszik egy külsőével, így 15 fölé nem mennék létszámban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!