Ez a fémhalogénes armatúra megfelelne egy 620 literes,80 cm magas akváriumhoz?
Képtelen vagyok bármivel is megvilágítani, már nem tudom mit csináljak? Innen a négyből melyik a jó egyáltalán?
Erős fényigényű növényeket szeretnék, lenne CO2 rendszer is, egy komoly növényest szeretnék. 20-20-10 vörös neonhallal, hemigramus bleherivel és szekercelazaccal. Plusz pár törpe szívóharcsa. Az aki fő elemei a növények és a berendezés lenne.
A harmadik vagy a negyedik fejlettségű fémhalogénes jó a linkben találhatók közül? Vagy linkelnetek légyszives nekem még olyat ami megfelel.
És amúgy az aki közepén keresztbe van kb egy 30 cm széles merevítő. Oda alá eljut a fény rendesen? Nem árnyékol le nagyon?
Szerintem be lehet világítani hosszú T5 fénycsövekkel is. Abból gondolom, mert az egyik tengeris boltban van egy ilyen magas akvárium, benéztem a tetejéhez a szekrénybe és T5 a világítása. Rá is kérdeztem és azt mondták ez csak sima fénycsövekkel megy. Más nincs benne.
Kipróbálhatnál ilyen csöveket:
4550 lumen, elég erős
Itt van hozzávaló előtét, erre 2 csövet rá tudsz kötni
Veszel még 1 eres kábelból 10 métert mondjuk és megkéred a tungsramba rajzolják le a bekötést, nem egy nagy ügy.
Veszel csak 2 fénycsövet és a végére kell össze 4db foglalatot venni, az nem drága.
Plusz még egy hálózati kábelt is vegyél, amit be tudsz dugni a konnektorba.
Hja meg 4db ilyen műanyag pattintós izé, amivel a csövet oda tudod fogatni.
Rászereled az egészet egy fehér bútorlapra, azt kész.
Kipróbálod.
2 cső kevés, ezért kéne csinálni ilyenből 3db-ot, szal 3 előtét és 6 cső összesen. Szerintem fullosan bevilágítaná.
4 darab ilyen cső volt benne eredetileg, semmit sem ért. Nem szeretnék már fénycsovekkel foglalkozni és megint egy vagyont rákölteni feleslegesen. Ugye a gond az, hogy amíg kicsik a novények a fénycső nem világít le, és szépen az összes kinyúlt. Szerintem még ilyen fémhalogénes reflektorral lehetne megcsinálni3-4 darabbal.
Ezt a fémhalogénest amit linkeltem akkor nem ajánlátok? Miért nem? Az ára nem számít, mert most nagyon piszkál ez a téma és inkább gyűjtök rá többet, nem Adj Uram de rögtön kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!