Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Egy 450 literes akváriumba...

Egy 450 literes akváriumba elég egy tetra 1200 külső szűrő, és egy Aquael turbo 2000 külső szűrő?

Figyelt kérdés
2013. okt. 21. 23:39
1 2 3
 11/21 YourDestiny ***** válasza:
Pendulum, a 12 liter nem a hasznos térfogat. Az előszűrő kerámia és két réteg szivacs felé 4, maximum 5 liter Siporax fér. Előszűrő nélkül meg értelmetlen a jó bio cucc.
2013. okt. 22. 12:45
 12/21 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, egyre jobban hajlok egy szűrő akvárium megépítésére.
2013. okt. 22. 13:34
 13/21 Pendulum92 ***** válasza:
Értem. Mondjuk én 450 litert nem szűrnék gyári szűrőkkel, sokkal olcsóbb egy szűrőakárium. (bár én sosem fogok venni gyárit :D )
2013. okt. 22. 13:36
 14/21 YourDestiny ***** válasza:
Tényleg olcsóbb, viszont szűrőakvárium mellé nem elég az áramlásgenerátor, kell a belső szűrő. Én viszont soha nem rondítanék belső szűrővel. Szerintem totál tönkreteszi egy akvárium látványvilágát, legyen az bármilyen.
2013. okt. 22. 13:47
 15/21 A kérdező kommentje:
És ha egy Eheim 1250 szivattyút(1200l/h) használnék akkor is kellene bele belső szűrő?
2013. okt. 22. 14:06
 16/21 YourDestiny ***** válasza:
Hiába veszel bármilyen nagy teljesítményű külsőt. A vízforgatása kevés lesz, ugyanis a teljesítménnyel arányosan növekszik a szűrőtérfogat. A belső szűrő külső(k) mellett amúgy elhagyható, ahogy írtam, az áramlásgenerátor vagy vízpumpa viszont ekkora akváriumnál nem.
2013. okt. 22. 17:20
 17/21 A kérdező kommentje:
Fluval fx5 ról mi a véleményetek, az elég lenne egy aquael turbo 2000-el? Viszonylag olcsón betudnám szerezni 73 ezerért, vagy két tetra 1200-el jobban járnék?
2013. okt. 22. 17:43
 18/21 anonim ***** válasza:
gondolkoztam ezen én is régebben, de a két Tetrával sokkal jobban jársz, meg az Fx5 elég megbízhatatlan szűrő is
2013. okt. 22. 17:47
 19/21 Pendulum92 ***** válasza:

Ez eléggé fura kijelentés, hogy a szűrőakvárium mellett nem elég az áramlásgenerátor. Egyik, hogy a szűrőakváriumba bármilyen pumpát rakhatsz. Meglehet oldani két lyukkal, hogy egyik lyukból cső a vízzel közvetlenül a pumpához menjen, mechanikai szűrőanyagon át, így nem szívja át az egész tartályon gyorsabban, csak több vizet kap(nálam így van megoldva a hátsópolcos).

Másik, hogy gondolom áramlásgenerátorból is van többféle, erősebb is.

2013. okt. 22. 18:17
 20/21 Salx Narval ***** válasza:
Szerintem srácok egy kicsit túllihegitek ezt a szűrés dolgot, ahelyett, hogy a növényzetre, talajra, arányos telepítésre, helyeznétek a hangsúlyt. De ha már szűrés, akkor be kell tenni egy nagyobb hordót,vagy akváriumot, meg kell rakni zeolittal, vagy biogyűrűvel, stb és lassú áramlással keringetni rajta a vizet. Ekkora akváriumnál érdemes a hálózati vizet és a szennyvízelvezetést kiépíteni, én ezt csináltam, így két csap elfordításával bármikor, bármekkora vízcsérét megoldhatok anélkül, hogy időt, energiát fordítanék a dologra. Ha már 70ezernél jártok ez is bőven belefér és a vízcserétől jobb víztisztítás nem igazán létezik. Érdemes a hálózati víz és az akvárium közé beépíteni egy vízlágyító tartályt amiben aktívszén is van, vagy csak egy "nyitott" víztároló tartályt.
2013. okt. 23. 04:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!