Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Mit tehetnék az anubiassal?

Mit tehetnék az anubiassal?

Figyelt kérdés
112 literes szettem van 2db t8 18w dl fénycsővel, a szűrő 1000 l/h, kb 30 liter vízcsere vasárnaponként. A gondom, hogy a fény kevés a növényeimnek, a nagy anubiasom viszont nagyon egészségesnek tűnik, jelenleg 2 levél is hajt, a többi kb 15 levél is szép, nem lyukas stb. De a legfelső 5 levélen már nagyon durván nő a zöld pontalga (tuti, hogy az: zöld pont, majd szőr).Mit tegyek, hogy a fényigényesebb növényeknek is jó legyen, de alga se legyen? El tudom valahogy tűntetni az algát (hal, csiga, olló)?
2013. okt. 15. 18:45
 1/7 Platypus ***** válasza:
Ültess hólyagos vízikelyhet vagy más hosszú levelű növényt az anubias mellé úgy, hogy árnyékolja.
2013. okt. 15. 19:04
 2/7 A kérdező kommentje:
De nem tudom árnyékolni, mert az érintett levelek gyakorlatilag a vízfelszínig érnek.
2013. okt. 15. 19:13
 3/7 anonim ***** válasza:

Hát de azért algásodik, mert közel van a teteje a lámpához.

Akkor tegyél a lámpa alá egy kartonlapot, csak az anubias fölé.

2013. okt. 15. 20:41
 4/7 Pendulum92 ***** válasza:
Akkor is telepíts gyorsan növő növényeket, cserélj több vizet, etess kevesebbet. Az algásodást nem csaka fény okozza, a felhalmozódott tápanyagok is kiveszik a részüket.
2013. okt. 15. 20:43
 5/7 A kérdező kommentje:
és mit tehetek azért, hogy a többi növényem is fejlődjön?
2013. okt. 15. 20:44
 6/7 A kérdező kommentje:
Milyen kartonlapot?
2013. okt. 15. 21:07
 7/7 Platypus ***** válasza:
Úgy is rakhatsz fölé úszó növényeket. Pl. az amazonasi békatutaj gyökere hosszú és ahogy lelóg be tudod ékelni az Anubias levelei közé és nem úszik el.
2013. okt. 15. 21:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!