Barna alga ellen mi a megoldás?
Elboritotta az akváriumom a barna alga a gyönyörü növényeim mind oda lesznek.Az akvárium 1 hónapja üzemel egy bejáratot külső szűrővel /szivacs+ siporax+ purigen/.Világitás 0,6 w/l, t5 8 órában, talaj pro soil. Nincs tul telepitve Egy hete vannak benne halak.
Tudom, hogy uj akváriumban megjelenik, de még sosem volt ilyen mérhetetlen sok. Vizcsere első héten 3 naponta 40%
Most már hetente 30%. Ja az akvárium 130 l-es , kb 105 l viz van benne.
Köszi.
Én végülis azt csináltam, hogy a fénycső közepét letakartam, egy műanyag lappal, de csak olyan 12 centis részen, mert ott volt alatta a legtöbb barna alga.
Baloldalra pedig ahol semmi alga nem volt, viszont van ott olyan állat és növény aminek kéne a fény, oda tettem pluszban egy 26 Wattos kompakt izzós csiptetős lámpát.
Összességében világosabb lett az akvárium, de nem mindenhol. Középen sötétebb, de így egyenletesebb a fény és úgy tűnik jobb most.
Ami volt középen algás vacak, azt meg átraktam jobboldalra, ott alig éri fény, így az ott nem tud algásodni tovább.
Szóval neked is úgy lehetne pakolgatni, hogy amelyik növény fényigényes, azt a lámpa alá, de lehet nem középre, hanem közepétől kicsit arrébb.
A teljesen közepéből kicsit kitakarsz, hogy az ne vílágítson túlzottan. Nekem mindig a cső közepénél van az alga.
És ha van anubiasod, vagy olyan növény, aminek nem kell annyi fény, akkor azokat berakod kétoldalra, árnyékba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!