Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Hogyan pusztult el Tibike...

Hogyan pusztult el Tibike páncélosharcsája?

Figyelt kérdés

Volt hat panda páncélosharcsám. Kb. egy hete vannak meg. Amikor hazahosztam, akkor megvoltak fázva szerintem, de azóta meggyógyultak. Az egyiken amelyik a legnagyobb, legmozgékonyabb volt, és megse volt fázva az egyik nap észrevettem egy jókora vöröses bevérzést a hasában az egyik oldalán, valamikor délben, de úgyanúgy viselkedet. Késő estére elpuszult.

Mi volt a baja? A többi hal veszélyben van? Spirulinával, meg proteines granulátumokkal etettem eddig.

2013. okt. 9. 20:31
 1/3 izomszörp ***** válasza:

Bakteriális fertőzés is lehetett nála.

Aeromonas vagy Pseudomonas baktériumok is okozatnak ilyen tüneteket :(

Figyeld a többi halat!

2013. okt. 10. 01:38
 2/3 anonim ***** válasza:
nálam egy sügér úgy kezte amit haverom hozott, eleinte nem látszott rajta semmi, lehet hogy volt annak töbféle betegsége is, nemtudni, de beraktam a halaim közé és akkor lett ilyen véreres, aztán megdöglött, majd mindegyik halam hasvízkóros lett, megnőtt a hasik, és volt ami úgy döglött meg, hogy kidurrant a hasa. Volt akinek nem nőtt meg, csak a szeme lett piros. Aztán rohantam a boltba és kettőt tudtam megmenteni sera bactopur direct-tel. Ez régen volt. Most már valszeg egyből felirmesném a betegséget, csak akkor még nem tudtam.
2013. okt. 10. 17:47
 3/3 A kérdező kommentje:
Ennek a halnak csak a bal oldala volt piros. Még ivadékok, 2cm hosszúak.
2013. okt. 10. 21:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!