A halak azt 'színleltetik' hogy meghaltak?!
Figyelt kérdés
Nagy takarítást csináltam volna ma, hogy mindent kitakarítok az akváriumban.Ki vettem volna a halakat és át egy másik akiba, de mikor 2 neonhalat átraktam azt csinálták mintha meghaltak volna.Lebegtek a víz felszínén.Miért? és végül abba maradt a takarítás, mert megijedtem hogy mit csinálok rosszul..2013. okt. 6. 11:22
11/16 anonim válasza:
Ha meg az új akvárium nagyobb, és az újhoz van külön szűrő, de a régit nem használod éppen, akkor a réginek a kicsi szűrőjét is 1 hétre legalább át kell rakni a nagyba és ott a két szűrőt együtt járatni, hogy a baktériumok átmenjenek a másiknak a szűrőjébe is.
12/16 anonim válasza:
Nálam igazából csak az amanda lazacok csinálták hogy majdnem bebújtak a talaj alá, aztán meg hullának színlelték magukat, próbálkoztak mindennel, nehogy kifogjam őket, mert annyira paráztak. Gyorsan kellett kifogni hogy ne sokáig szarják össze magukat ilyedtükben.
13/16 Platypus válasza:
Szerintem nem "színlelnek", pontosabban nem szándékos, céllal történő viselkedés, te tény hogy erős stresszre hajlamosak így reagálni. Én zacskóban szállított halaknál tapasztaltam már többször is. Ha a körülmények amúgy megfelelőek, akkor szépen rendbe jönnek maguktól.
A csíkfélék meg szeretnek oldalt feküdni, a fene se tudja miért. Nem egy akvaristára hozták már a frászt :)
14/16 anonim válasza:
Nekem a törpegéb feküdt az oldalára, de olyankor aludt.
Megilyedtem és megbökdöstem hálóval hogy most mi van, erre kétségbeesetten elszaladt.
15/16 izomszörp válasza:
Nálunk a betták hoztak frászt az emberre.
Felfeküdt oldalasan az úszó májmohára olyan volt mint ha már nem élne, aztán gondolt egyet és tovább úszott :)
De aludni is szoktak így :)
16/16 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat :)
2013. okt. 10. 15:27
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!