Mekkora áramoltatót vegyek édesvízibe?
a legerősebbet, a HYDOR Koralia Evolution 5600-ra ezt javasolja az oldal:
Édesvízi akvárium mérete: 250-600 l
Tengeri akvárium mérete: 208-350 l
Teljesítmény: 5 W
Vízforgatás: 5600 l/h
Szóval a nagy aksihoz ez tökéletes lenne, és 250 litertől ajánlja....de félek, hogy azért ez kinyomná a halaimat a vízből :D
Bár ha esetleg a legfelső vízrétegbe állítanám be, vagy hogy felfelé keringesse a vizet, és mondjuk estére azért kikapcsolnám, napközben is pár órára, akkor még elmenne?
dilemmában vagyok nagyon :D
az sok lenne, szerintem elég neked egy 2600-as
Hát vegyél egyet, aztán ha kevés akkor mégegyet a túloldalra is.
Nekem a 200-as tengerin úgy van, hogy egyik oldalt egy 2600-as, a másik oldalt egy 1200-as, meg van egy külön egy pumpa ami meg egy külső tartályon át keringeti a vizet.
A 130 literes tengeribe meg 1db tunze 2800 l/h áramoltatót raktam.
De édesvizibe nem kell túlzásba vinni az áramlást, de halaktól is függ, hogy hogy viszonyulnak hozzá.
Lehet kapni olyat is ami állítható, de az drága.
Nekem tunzéból valami ilyesmi kinézetű van, de akkor még olcsóbb volt amikor vettem:
Viszont haragudtam a tunzéra, nem szeretem, mert a tappancsán alapból nincs körben gumi, csak adnak hozzá ilyen kis gumilábakat amit rá kell ragasztni, de úgy is rezonál egy kicsit, emiatt van egy halk búgása neki, és az sem mindegy neki, hogy hogyan állítom be, mert ha jobban elfordítom lefele/fölfele, akkor kattogni kezd.
Ki kellett kísérletezni, hogy hogyan állítsam be, hogy ne nagyon legyen hangja.
Az a másik amit először linkeltem, az aqua depós meg tök csendes, bármerre irányítom, az sokkal jobb és olcsóbb is.
A tunze lehet, hogy picit erősebb, de hiába drágább, szerintem rosszabb.
már meg is rendeltem az aquael-t :D
aztán majd egy nagy Hydort még veszek ha kész a nagy akvárium, ha nem lenne elég áramlás
köszi
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!