Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Mekkora áramoltatót vegyek...

Mekkora áramoltatót vegyek édesvízibe?

Figyelt kérdés
Most egy 250 literesem van, amibe már kéne egy ideiglenes áramoltató, mert egy 2 méteres aksi építésében vagyok, és ahhoz is kell majd bőven áramoltató. A Hydor Koralia Evo szériát szeretem nagyon és árban is jók, főleg az akvariumshop.com-n. Mekkorát vehetek amit még ideiglenesen használhatok a kisebb aksimnál, de a nagynál se lesz majd haszontalanul gyenge? Köszi előre is!
2013. szept. 30. 18:15
 1/10 A kérdező kommentje:

a legerősebbet, a HYDOR Koralia Evolution 5600-ra ezt javasolja az oldal:

Édesvízi akvárium mérete: 250-600 l

Tengeri akvárium mérete: 208-350 l

Teljesítmény: 5 W

Vízforgatás: 5600 l/h

Szóval a nagy aksihoz ez tökéletes lenne, és 250 litertől ajánlja....de félek, hogy azért ez kinyomná a halaimat a vízből :D

Bár ha esetleg a legfelső vízrétegbe állítanám be, vagy hogy felfelé keringesse a vizet, és mondjuk estére azért kikapcsolnám, napközben is pár órára, akkor még elmenne?

dilemmában vagyok nagyon :D

2013. szept. 30. 18:19
 2/10 anonim ***** válasza:

az sok lenne, szerintem elég neked egy 2600-as

[link]

2013. szept. 30. 18:39
 3/10 A kérdező kommentje:
és a két méteres akváriumba hány ilyen kellene szerinted?
2013. szept. 30. 18:43
 4/10 anonim ***** válasza:

Hát vegyél egyet, aztán ha kevés akkor mégegyet a túloldalra is.

Nekem a 200-as tengerin úgy van, hogy egyik oldalt egy 2600-as, a másik oldalt egy 1200-as, meg van egy külön egy pumpa ami meg egy külső tartályon át keringeti a vizet.

A 130 literes tengeribe meg 1db tunze 2800 l/h áramoltatót raktam.

De édesvizibe nem kell túlzásba vinni az áramlást, de halaktól is függ, hogy hogy viszonyulnak hozzá.

2013. szept. 30. 18:59
 5/10 anonim ***** válasza:

Lehet kapni olyat is ami állítható, de az drága.

[link]

Nekem tunzéból valami ilyesmi kinézetű van, de akkor még olcsóbb volt amikor vettem:

[link]

Viszont haragudtam a tunzéra, nem szeretem, mert a tappancsán alapból nincs körben gumi, csak adnak hozzá ilyen kis gumilábakat amit rá kell ragasztni, de úgy is rezonál egy kicsit, emiatt van egy halk búgása neki, és az sem mindegy neki, hogy hogyan állítom be, mert ha jobban elfordítom lefele/fölfele, akkor kattogni kezd.

Ki kellett kísérletezni, hogy hogyan állítsam be, hogy ne nagyon legyen hangja.

Az a másik amit először linkeltem, az aqua depós meg tök csendes, bármerre irányítom, az sokkal jobb és olcsóbb is.

A tunze lehet, hogy picit erősebb, de hiába drágább, szerintem rosszabb.

2013. szept. 30. 19:16
 6/10 A kérdező kommentje:

már meg is rendeltem az aquael-t :D

aztán majd egy nagy Hydort még veszek ha kész a nagy akvárium, ha nem lenne elég áramlás

köszi

2013. szept. 30. 19:27
 7/10 anonim ***** válasza:
Valaki itt panaszkodott egyszer, hogy édesvizibe vett egy 5 ezreset, de az állítólag akkora szélvihart csinált, elfújta a növényeit, nem tudta beállítani sehogy. Persze attól még egy sügeres akváriumba lehet hogy megfelelne.
2013. szept. 30. 19:41
 8/10 anonim ***** válasza:
És mik lesznek a 2 méteres akváriumban?
2013. szept. 30. 19:45
 9/10 A kérdező kommentje:
főként ponytlazacokra, corykra gondoltam, később ha nagyon jól halad, teljesen kész, talán megpróbálkoznék diszkoszhallal, tudom nekik a lassú lágy víz a legjobb, így lehet nem is kell majd a nagy áramoltató
2013. szept. 30. 19:49
 10/10 anonim ***** válasza:
Cápamárnát is tehetnél bele. Kisebb halakkal is jól megvan.
2013. okt. 1. 03:55

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!