Mennyi az a fénymennyiség (W/l) ami mellet nem szükséges még széndioxid beoldás?
Volt olyan is, hogy 112 literes CO2-vel, amin
kezdetben 4db 26 Wattos izzó volt
4x26 = 104 104/112=0,92W/l Az elején még sok fény kellett, mert a növények alacsonyak voltak.
Aztán amikor megnőttek magasra, közel kerültek az izzóhoz, felmásztak a növények a víz tetejéig, ekkor le kellett kapcsolni egy izzót, különben algásodott volna a teteje. Ekkor 3 izzóval számolva 3x26=78
78/112= 0,69 Ennyi fény kellett bele minimimum ebben az időszakban.
De soha nem számoltam ki, csak láttam hogy a növény hogyan fejlődik és aszerint kapcsoltam a lámpákat.
A növények mutatják, ha kevés a fény, vagy ha túl sok, azt is. Emiatt érdemes úgy megcsinálni a lámpákat hogy tudjad kapcsolgatni. Mert lehet, hogy néha több fényt kérnek, néha meg elég nekik a kevesebb is. És ez szerintem időszakosan változhat, növéstől függően, vízoszlop magasságától függően.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!