Milyen szűrőt és levegőztetőt vegyek 50l-eres aksiba?
Lélegeztetőt? Miért? Életveszélyes állapotban vannak a halak??? :D
Kérdéshez. Nem olyan fontos egy nagyon drága, de jobb, ha veszel egy jobbat, mert nekem már ment tönkre az aksihoz vett pár 1-2 ezres(szerintem) szürő,levegöztető... Én vettem egy 10 esért egy Eheimet. Remekül müködik, sak jót hallottam róla eddig. Ajánlani tudom.
Typhoon.
Aksiba nem kell ilyesmi, abban csak kénsav és ólom van.
AKVÁRIUMBA kell.
Érdekes ez az aksi=akvárium dolog. Én sem értékelem az aksizást(!), mert elég idegen kifejezés az akvárium jelentéséhez viszonyítva, de elfogadom azoktól akik így hívják, én sohasem fogom így nevezni az enyémet.
Én hosszú évek kihagyása után úgy döntöttem, ismét üzembe helyezem a régi 48 literes akváriumom. Sokat agyaltam milyen szűrő legyen benne, végül EHEIM 2010-es lapul az állvány mellett, mely egy antik kovácsoltvas állvány, amin egy megerősített pácolt fenyőlap van (ha úgy döntök később 100L akváriumot tudok tárolni rajta).
3D hátteret gyártattam hozzá, mely most már beszerelésre került és a tisztító feltöltés is megtörtént már.
Az akvárium saját készítésű üvegtetővel van ellátva, ugyanolyan színűre pácolt fa keretben, mint az állvány. Ebben a fa keretben csúsztatható az üveg, ezért az etetés rendkívül egyszerű, mindenféle bontás nélkül. Jelenleg itt tartok vele, hozzáteszem 2012 decemberében fogtam hozzá.
Most a világítás kezdődik, dupla fénycsövet tervezek, egy növényes és egy napfényes csővel, melyet szintén magam rakok majd össze. A világítás alkonyat érzékelős és idő kapcsolós szerkezettel lesz ellátva.
Aztán egy automata fűtő és a talaj kialakítása következik, mert ugye az is nagyon fontos.
Tehát én úgy gondolom, hogy így ez már egy AKVÁRIUM és nem egy menő divat aksi :)
A növények, dekorációk, halak (2db) összhangban kerülnek válogatásra, Ázsia a cél.
Ui: gagyit ne vegyetek semmiből, de ne is az alapján döntsetek h drága és akkor jó. Olvassatok, olvassatok, olvassatok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!