200x80 cm-es növényes aksihoz, megfelelne ez a 4db led lámpa?
Hát nemhiszem. Nekem van pl 5 Wattos led féncsövem, a gömbmohán kívül semmi nem marad meg alatta, de az lámpa nélkül is megmarad :)
Ez se különb szerintem, csak több ledből áll, mintha 4db olyat egymás után kötnék, de akkor se maradna meg benne semmi, talán anubiasok csak.
ebből se lenne elég 4 darabnyi? 4 x 1440 lumen már elég sok fény nem?
esetleg ez a két lehetőség közül valamelyik?
3 db Led fénycső armatúra T8, 60x60 cm
12 db Led fénycső 60 cm T8, 8W,760 lumen
9120 lumen és 96 watt összesen
63*900 Ft
-----------------------------------------------
3 db Led fénycső armatúra T8, 30x150 cm
6 db T8 Led fénycső 150 cm, 22W, 1970 Lumen
11820 lumen és 132 watt összesen
70*440 Ft
Kicsit fényigényesebb növényeknek ez nulla, mert sok kicsi led van és a lumen nem adódik össze.
Hólyagos vizikehely, anubias, gömbmoha, microsorum talán megmarad alatta. De más nem fog.
Én is ledezek a villanyszámla miatt. Ugyanez Atlantiszban olcsóbb: [link]
Egy ilyen ledcsíkot a konyhapult fölötti szekrényre ragasztottam, arra jó hogy a pultot világítsam vele és tudok mosogatni alatta. 40 Wattot fogyaszt az 5 méteres csík.
Akváriumra díszvilágításnak használható, sügeresre jó.
Pl vannak naphalaim, meg maingano sügerem, homokos talajjal, kövekkel, benne pár gömbmoha, ahhoz használok ledeket, hogy ezek a halak lássanak valamit és a fehér homok ne algásodjon, mert ettől nem fog. És azért nem algásít, mert olyan gyenge.
hát vagy powerled, vagy fénycső, vagy kompakt izzók.
Ha nem az egész akváriumba raksz növényt akkor lehet úgy is csinálni izzókkal, hogy egy egy részt világítasz meg, tehát csak a növényeket.
vagy egy ilyet raksz baloldalra, alá raksz csomó fényigényes növényt, jobboldalt meg hagysz egy nagy üres részt ott úszhatnak a halak, lesz egy nyílt terük is és kész.
izzókat oda rakod ahova akarod, én azért szeretem
https://www.youtube.com/watch?v=9GHYoXws-wU
most így már nincs meg ez az akvám, de a 200 literes tengerit most 2 ilyen izzóval világítom, és azt is úgy csinálom, hogy kétoldalt van fényigényes korall, az kap fényt, a többi rész meg nem. Tehát ahol csak kő van, meg talaj, oda nem kell világítás. Elég csak közvetlen a növény fölé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!