Hogyan lehet egy nagy növényes, sok kishalas akváriumban kordában tartani/megelőzni az algát hosszútávon?
Figyelt kérdés
2013. szept. 20. 11:59
1/4 Pendulum92 válasza:
Jól kell összehangolni a mikro/makro elemeket, co2-t, fényt, és a vízcserét.
2/4 anonim válasza:
Szűrés, fény, tápozás nagyon fontos. És ha van co2, azt is be kell lőni.
3/4 anonim válasza:
Érdemes néha megnézni közelről a növényeket, hogy ha kevés alga van rajta, még időben tudj változtatni. Néha kisebb tisztításokat kell végezni benne és metszeni, mert a sűrű a növényzet mellett a szűrőnek gyengül a hatásfoka.
A vízcserét nem érdemes elhanyagolni, mert akár 2 hét is problémát okozhat. Évente egyszer én szét szoktam szedni, átöblítem a pro soil talajt, kiszedem belőle azt ami nem kell oda, pl gyökér maradványokat, aztán újraültetem, hogy tisztább legyen. Ez kellett, mert amikor nem csináltam jelentkezett kékalga, ecsetalga, meg minden szar.
4/4 anonim válasza:
Tulajdonképpen szerintem akkor lenne a legszuperebb, ha valakinek lenne pénze rá évente új talajt rakni bele. Vagy legalább 2 évente.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!