Bizony kell szűrő! Hogy a fenébe ne kéne??
Manapság már gyártanak olyan szűrőket, amiknek a bemenetére csatlakoztatható olyan tömlő, aminek segítségével a levegőztetés is megoldott.
Én mindenképp gondoskodnék a levegőztetésről, ami egyébként nem magának a halnak kell (hiszen a betta labirintkopoltyús), hanem a szűrőben lévő hasznos "lebontó" baktériumoknak.
Ezek a baktériumok közömbösítik a hal(ak) székletéből és vizeletéből származó veszélyes ammóniát. Nélkülük a szűrő sem működik.
Összességében elmondható, hogy nincs az a vizi állat (beleértve az ékszerteknőst is), aminek ne kéne szűrő.
Kell, mindenképpen!!!!
Az én bettámat egy öt literesben kaptam, szűrő nélkül. Egy hét után már csak feküdt, szegény ki is fakult. :(
Aztán kibővítettük, igaz, most is csak 20 l-s az akija, de ez szépen be van rendezve, van búvóhelye, stb. látnád, hogy úszkál! Külső szűrő van neki.
Szűrés,fűtés,bújóhelyek, nálam szivacs szűrő is van.
Víz 28 fokos!
Minimum 30 liter ebbe egy hím!
Színfakulás a stressz jele, nőstényeknél a vízszintes csíkozódás és kifakulás.
Teteje legyen az akváriumnak mert ha a külső levegő hidegebb hamar megfázhatnak! Meg persze attól is ha nem megfelelő a vízhőfok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!