Kérlek segitesetek! Mit tudok velük csináln? Nagyon sürgős, lehet, hogy elpusztulnak.
Figyelt kérdés
A halaim behúzódnak, elbújnak, alig esznek, lebegnek és pipálnak. Pár napig 21-22 fokos vizben voltak , mert nem tudtam beszerezni melegitőt, de álladóan cseréltem a vizet ( részleges vizcsere) és megfelelő hőmérsékletű vizet töltöttem hozzá. 2 NAPJA MEGJÖTT A MELEGITŐ ÉS AZÓTA CSINÁLJÁK EZT. Most 25-27 fokos a viz.2013. szept. 17. 15:59
1/7 anonim válasza:
Gondolom kicsi az akváriumod és sok benne a hal. Nincs elég oxigén most hogy melegebb lett a víz. Elég lenne nekik 24 fok is és egy jó szűrés. Levegőt fújjál be nekik, vagy a víz felszínét csobogtasd erőteljesen a szűrővel, tehát ha van szűrőd azt emeld feljebb.
De akár most gyorsan cserélhetsz egy kis vizet is, még amíg meg nem fulladnak... Csak jó lenne állott vízzel, nem friss csapvízzel.
2/7 GiannaAteara válasza:
minél hidegebb a víz, annál több benne az oxigén. ha a halaid bírják a hidegebb vizet (pl. guppik) akkor nem jó nekik a 20 fok körüli víz is
3/7 anonim válasza:
mennyi-milyen hal, mekkora aki, milyen szűrés?
4/7 A kérdező kommentje:
11, 4 neon, 3,xifo, 2 sanitar, és 2 barbus...(ennek nemtudom mi a pontos neve), kicsi halak, még csak 3 hónapja vannak meg.30 literes akvárium.. szivacsszűrő van a levegőztetőn..
2013. szept. 17. 16:52
5/7 anonim válasza:
látszik, hogy egyáltalán nem olvastál utána a halak igényeinek. Kezdésnek a neon, aki rajhal, 70-80 liternél kisebb akváriumba nem ajánlott tartani...
6/7 Pendulum92 válasza:
Szerintem túl gyorsan melegítetted fel a vizüket.
7/7 izomszörp válasza:
Sokan vannak ekkora akváriumban, szivacsszűrő nem elég!
Vízminőséggel is gondok lehetnek. Neonoknak meleg ez a vízhőfok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!