Mitöl halt meg az algaevő harcsám?
Pár napja veteünk pár db halat (5guppi 2 házmester 3 csiga 1db algaevő harcsát) a meglévő neon halakhoz. de ma reggelre meghalt az elgaevő harcsa :(
60l akvárium van. élő növényekkel. vizkeringetővel.
talán kevés volt a víz hőmérséklete?
vagy kevés benne a levegő?
Köszönöm az épitő jellegü hozzászólásokat.
A vízben legfeljebb az ammónia meg a nitrát lehet sok, esetleg a nitrit.
Kéne a szűrő pontos márkája, típusa, vagy a vízforgató teljesítménye (l/h-ban) és a szűrőtérfogat nagysága (köbcentiben vagy deciben)
Illetve hogy hány db neonhal volt benne eredetileg.
Ezzel együtt vannak gyengébb egyedek, amik rosszul tűrik a változásokat.
Illetve akármi is derül ki, alapvetően nem oda illő halak, több mint 10 cm-re megnőnek, egy kifejlett ancinak nagyobb a territóriuma, mint egy 60 lityós aki alapterülete.
Üdv.
a forgató AQUAEL Typ1 300L/h
de most veszek még levegőztetőt, és fűtőt
5db neon hal volt benne, nemrég volt víz cserélve. 2 napos volt a víz amikor beleraktam a algaevőharcsát. elő nap nagyon aktív volt. kb 2 cm es volt. :(
Szűrőből kéne legalább még egy olyan, mint ami most van.
Levegőztető nem kell. Fűtőből egy 50 wattos kell.
A 2 napos vizet nem igazán értem, ha 2 napja volt vízcsere, akkor lecserélted az egész vizet?
Mert akkor szerencse, hogy csak 1 hal pusztult el.
Egyelőre nagyon keveset etess, és mielőbb szerezz be még egy szűrőt. Vagy akár egyel nagyobbat.
Sok a hal, a házmester kevés, algaevő harcsa nem való ekkora aksiba. Max a törpeszívó, de belőle csapathal lévén legalább 6 kéne.
Ugye nem klóros vízzel cserélsz vizet?
Szomoru...
Tapasztalatlan voltam. nem olvastam utána hogy mit hogy kell csinálni.
Sajnálom!
Egész vizet cseréltem.
még veszek hozzá házmestert. kicsit várok vele. hagy áljon helyre a víz. remélem a többi hal nem sérül.
akkor a csere vizet hagyjam állni pár napig?
Köszönöm.
Találtam benne jópár kiscsigát a vízben és az akvárium tetején a vízperemnél. valamelyik nap összeszámoltam vagy 6 dbot, de mostmeg 2 láttam. elpusztultak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!