A billegő kő veszélyes az akváriumban?
"Kihagyam a követ?" -> Kihagyjam a követ?
Nem kell kihagyni, a homok megfogja. A súlya, a fajsúlyok törvényei miatt egyébként is csökken valamelyest, de a halak nem fogják mozgatni. A halak körbeússzák és az esztétika is más lesz...
Akkor bővebben leírom, semmiféle billegős dolgot ne tegyél az akváriumba, se 2 kilósat, se fél kilósat.
A kedves roppant okos 2. meg mehet máshova hülyeségeket összehordani.
Öklömnyi kövekből egy kb 30cm széles és 40cm magas szirtet építettünk egy asztalon. Kiválogattunk olyan köveket, amik egymásba illenek. Önmagában mindegyik billegett, együtt viszont egymást tartották. Hazahoztam és megpróbáltam újra összerakni, de nem emlékeztem a sorrendre, így kicsit más lett az eredmény.
Kifúrtam a köveket egyenként hátul és összefűztem fekete kábelkötegelővel. Ez jól megtartotta, hogy véletlenül se borulhasson le. Ahogy betettük az akváriumba ezt a sok követ, a halacska egyből kinevezte lakásnak.
Később ki kellett volna őt halászni, és 2 napig próbálkoztunk vele, de állandóan beúszott a hegy lukas közepébe. Mivel a köveket egyben kivenni nem tudtam, hát kénytelen voltam szétvágni és egyenként kipakolni.
Kifogtuk a halat, aztán kezdhettem újraépíteni. Megint más formája lett, de most direkt alacsonyabbra csináltam, mert amely része túl közel volt a lámpához, az már nagyon zöld algásodott. Újra összefűztem kábelkötegelővel és vége a mesének :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!