Milyen halakat vegyek?
Szeretnék venni egy kisebb gömbakváriumot,milyen halakat vegyek,és hány hal lehet bennt max,vannak olyan halak amik nem igénylik a melegítőt és a levegőztetőt?
pl.: ha veszek mondjuk 2 halat és 2naponta cserélem a vizet benne,akkor nem szükséges a levegőztető?
Szia!
Ha nem gond én is ajánlanék könnyen tartható de csak is TÉGLALAP alakú aksiba való halakat!
PL.:Guppi(Ami a legelterjedtebb faj a ˇkezdőˇ akvaristák
körében.-Nagyon szapora!)
:Szifó(Amik már manapság különböző színárnyalatban is megtalálhatóak.)
:Molli(Kicsit kényesek a víz minőségére, de különben őket is ajánlom,hiszen nagyon jó a ˇviselkedésmódja ˇ!
:Lazacok(Különböző formákban-színekben tarthatóak.Nekem az egyik legkedvencebb hal fajtám a vitorláshal után!)
Persze ez csak pár példa a több ezer közül....!
Egy haladó akvarista
Bocsának a válaszolóktól,de némelyik választól tépem a hajamat.Amelyik akváriumban havonta lehet cserélni a vizet,ott már nem guppit hanem sugéreket vagy ilyesmit tartanak,merthogy az az akvárium már vagy 200literes.
Ami jó tanács:A "haladó akvarista" jó ötleteket adott neked,én is Guppyt ajánlanék.A másik nagy igaztág,amit én is mondok,gömb akváriumba semmien élőlényt,még algát se tarts!Én,ha már egy kis akváriumot akarsz,egy 20 literes akváriumot ajánlanék.Abba azonos nemü guppikat,hogy ne forduljon elő hogy hirtelen 22 guppid lesz...Élő növény,fűtés levegőztetés szűrés és lámpa szükségeltetik.A vizet klórtalanított csapvízzel cseréld.A víz 30%át HETENTE.És azt hiszem itt olvastam,hogy Lehül a víz,ugyhogy 25 fokos vízzel cseréld 2 naponta,vagy valami hasonlót írtak.Erre a válaszom:Azonos hőfokú vízzel kell cserélni az akvárium vizét,mert a hőingadozástól a halak elpusztulhatnak,és semmiképpen nem tesz jót nekik.A Lemezestáp,mint kaja,megfelel,csakhogy változatosan etess,és ha mást nem,legalább szárított lárvát is adj.Pl vörösszunyoglárvát,és vigyázz a túletetéssel.5-10 percen belül egyék meg a halak a beszórt kaját.És hetente 1 koplalónapot tarts.Szia:Lucky
U.I.:Elnézést,ha esetleg valakit megbántottam a válaszommal,de,remélem ők is elolvassák a válaszomat,hátha tanulnak belőle.Jah,mégegy tévhitet oszlatnék el.Valaki azt írta hogy aranyhalat ajánlja.Jó hogy ajánljja,csak nem mondta el hogy minimum,azaz MINIMUM 100literbe ajánlja.Szoval,tényleg,nem veszekedni,vagy okoskodni akartam,csak segíteni,tehát ha bvalakinek valami rosszul esett:ELNÉZÉST KÉREK.Sziaszok,Lucky
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!