Ikrát ehetnek a csigasügerek?
Figyelt kérdés
Néha adnák nekik mert apám mindig amikor horgászik és hoz sok halat szoktunk találni benne ikrát.(ponty,keszeg,kárász)
És ha lehet meg kell kicsit főzni vagy hogy kell?
2013. szept. 6. 18:12
1/6 Platypus válasza:
Elvileg az ikra tele van vitaminnal és jó kaja, de mégiscsak élő édesvízi halból származik, így nem ártana megmikrózni hogy kipurcanjon minden esetleges kórokozó benne.
2/6 A kérdező kommentje:
ok, köszi!
2013. szept. 6. 19:58
3/6 anonim válasza:
Ha kimikrózod, akkor (a tanulmányok szerint) minden vitamin, és tápanyag kimegy belőle!!!
4/6 A kérdező kommentje:
Na most akkor mitcsináljak sos ?
2013. szept. 7. 08:38
5/6 Platypus válasza:
Ez alapján korántsem "minden" vitamint irt ki. A B12-t valóban inaktivizálja, másokat viszont pont hogy jobban megőriz, mint más főzési módok. Mivel az ikrában inkább A vitamin és társai vannak, ezért nem jelent különösebb hátrányt. Általánosságban minél rövidebb a hőhatás, annál jobban megőrződnek a vitaminok. De ha félsz a mikrótól, akkor egy fémbögrében is kisütheted, szerintem pár másodperc alatt telejsen átsül.
6/6 A kérdező kommentje:
köszi sokat segítettél!
2013. szept. 7. 10:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!