Ha garnélát szeretnék tartani akkor azt, hogy kell tartani? Mit kell neki beszereznem?
Nekem is van garnélám, nem kell nagyon foglalkozni vele...
algaevők, szóval állandóan tisztítja a vizet, tiszta lesz az akváriumod, és szereti körbejárkálni is az akváriumot.. :D
Én ilyennel etetem a garnéláimat:
A tartásukról annyit, hogy érzékenyek a víz tisztaságára. Nem szeretik az erős megvilágítást, és a világos színű talajt.
Talajnak bazalt zúzalékot használok. A szűrést mattenfilterrel oldottam meg.
Ezenkívűl kapnak száraz falevelet, és vasfát amit előszeretettet "rágcsálnak".
Növények: jávai moha(A kicsik el tudnak benne bújni), anubias nana(kevés fénnyel is beéri), microsorium(élénkzöld színe kontraszban van a fekete bazalttal)
Lehet őket kissebb akváriumban is tartani, bár a megfelelő vízminőséget nehezebb benne fenntartani.
Kissebb halakkal is lehet együtt tartani, de akkor ne nagyon várj szaporulatot.
+A halak stresszelhetik a garnélákat.
Én red cherry garnélákat tartok, és kezdésnek neked is őket ajánlom.
Ne boltba vedd meg őket, hanem apróhírdetést keress.(bolt:350ft/db, "tenyésztő":100ft/db)
Egy kicsit furán írtam le.Elnézést a helyesírási hibákért./|\
|
Úgylátom, már nem működik amit belinkeltem. Úgyhogy leírom, hogy én "sera shrimp natural" garnéla táppal etetem őket.
Néha kapnak vörös szúnyoglárvát és spenótot is, kiegészítés képpen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!