Tarthatok gömb akváriumba halat?
Bászád meg kedves kérdező a tudatlanságodat.
A gömb forma nem a mérete miatt tiltott, hanem az alakja miatt.
Tökmindegy, mekkora.
Az üvegről természetellenesen visszaverődő hullámokat nem tudja a halak oldalvonal szerve értelmezni, ezért folyamatos stressznek van kitéve.
Ha minimálisan is értesz a halakhoz, akkor tudod, hogy a stressz leállítja az immunrendszerét, és akármilyen kósza (egyébként mindig jelen lévő) kórokozó végez a halakkal.
...ha nem hal bele addig pusztán a stresszbe.
Egyébként meg el vagy tévedve, ha azt hiszed, hogy egy 150 literes gömb az olyan hű de nagy.
Gyakorlatilag egy 33 cm sugarú gömbről beszélünk!
Ha már szóba került az olvasni tudás, ajánlom figyelmedbe:
A 41/2010. (II. 26.) Korm. rendelet 14. § (5) bekezdés helyébe a következõ rendelkezés lép:
„(5) Tilos
a) kistestû ebet 10 m
2
-nél, közepes testû ebet 15 m
2
-nél, nagytestû ebet 20 m
2
-nél kisebb területen tartósan,
b) kistestû ebet 4 m-nél, közepes testû ebet 6 m-nél, nagytestû ebet 8 m-nél rövidebb eszközzel tartósan kikötve,
c) gerinces állatot kör alapú kalitkában vagy gömb alakú akváriumban...
tartani.
(Mondjuk az írást is gyakorolhatnád.)
Maradj inkább a normál alakú akváriumnál ha lehetséges.
Hidd el az is nagyon szépen mutat a lakásban.
Ha jól értem a kérdést az asztalban lenne az akvárium?
Szerintem ez nem túl jó ötlet.
Külön szekrényen is szépen mutatna.
Szóval hiába 150 liter, gömb nem lehet, tényleg meghülyülnének a halak.
Első vagyok. Akár kicsi, akár nagy, ha olyan térbe van zárva, aminek nincs jól érzékelhető oldala, akkor borzasztóan fogja magát érezni.
Egyébként ezek az akvárium asztalok jól néznek ki, de arról nem szól a fáma, hogy a technika hogy van megoldva. Világítás, szűrés, stb... 3-4 kábel megy a földön az asztal és a konnektor között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!