Hogyan takarítjátok a külső szűrőt?
lényegében igen, de szerintem lesz benne más is, szivacs, esetleg egy aktív szén, ilyesmik... ha nincs, akkor egy aktív szenet vegyél bele szerintem (ha van benne eredetileg, akkor cseréld ki újra)
a szűrő és az aki méretétől valamint a halak mennyiségétől függően sűrűbben is tisztíthatod, de majd látod, h most milyen, ahhoz tudod viszonyítani, hogy mikor lenne célszerű legközelebb
Hát én úgy 3 havonta szoktam átöblíteni.
Ha ilyen régóta megy, akkor szerintem ki lehetne mosni a csap alatt is egyenként a sipokat, legalább a felét.
A másik felét meg átöblíted akváriumvízben.
első szinten van szivacs lávakő, 2. szinten csak siporex
2. szinten szintén csak siporex, ezeket vettem, 4. szinten a legalsón van szivacs és alatta a gyári kerámia.. most a legfelső szintre még veszek 1 liter siporexet és a lávakő kuka
Ami gyárilag benne van, annak semmi köze a Siporaxhoz. Az egy olcsó kerámia, aminek csak a felülete porózus, de a belseje nem. Biológiai szűréshez szinte alkalmatlan. A Siporax a Sera kerámiagyűrűje. Ha nem Sera, amit vettél, akkor az se Sipo, csak egy olcsó szar, ami nem jó semmire. A csövekre pedig tudsz venni csőtisztító kefét. A legtöbb halasban van, ha nincs, akkor rendelnek. Ez például univerzális:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!