Mivel tisztítsak ki egy tengeri akváriumot és a tartozékait?
A dörzsis szivacs az üveg fényáteresztő képessége ellen is igen hatékony, alaposan karcol.
Az üveget pucolhatod háztartási sósavval. Egy hosszabb áztatással minden mészalapú szennyeződést leszed. Műanyag alkatrészeknek lehet hogy már nem tenne jót. De ha türelmes vagy, akkor az esetes áztatás is hatékony, csak sokkal lassabban dolgozik, mint a sósav.
Az üveg megtisztítása nem gond mert az sík felület. Én is penge plusz dörzsit használatát terveztem. nagyobb gondot a felszerelés megtisztítása okozza. A szűrő és tartozékai kipucolás, a plusz keringést segítő motorok letakaritasa stb. Ezeket nem lehet pengével tisztitani valamibe be kellene áztatni őket előtte.
Köszönöm az eddigi tippeket.
Az a gondom hogy ezek a drága angolok frankón nem ismerik a sima háztartási ecetet. Nézett rám a nő a tescoba mint ha hülye lennék, hogy sima ecetet mire akarok használni. Aztán mutatott vagy 25 féle borból meg gyümölcsből meg mittudom én miből készült ecetet. A leg durvább is max 6% os volt. Szóval a fehér borecetet valasztottam. Még vizzel is higitottam mert 350ml es csak az üveg és 1 óra alatt olyan szépen leszedte a cuccot hogy öröm volt nézni :D szóval minden frankó.
Köszönöm mindenkinek a segítséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!