Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Ti hogy fognátok hozzá?

Ti hogy fognátok hozzá?

Figyelt kérdés
Most költöztünk és az új szobám tengerészes stílusú lett. Az eddigi akváriumom 120literes volt és mivel ez elrepedt meg amúgyis, apa azt mondta hogy jöhet egy nagy. kb 300-360 literes bútorotott akit néztem ki. Az lenne a kérdésem hogy szerinted tehetek bele korallt? vajon megélhet benne? Sósvizes akvárumba még nem szeretnék belekezdeni nehogy elbaltázzam. De olyan hatásúra szeretném mint egy szelet óceán. Korallokkal meg tengericsillagokkal és fehér homokkal. :) csak épp vitorlás halak lesznek benne. Milyen növényt vagy halat ajánlasz bele akár a vitorláshoz akár ha vitorlásról lemondok. ami tengeri stílusú, valami exotikus külsejű. A másik kérdés hogy mivel elég nagy helyet kéne kitöltenem... más akvárium is van a látóteremben de nem tudom egy 500-as sok lenne-e. Mielött valaki elkezdené: több akvarista könyvet kiolvastam és gyakoroltam más ismerőssel is. Értelmes válaszokat ha kérhtek :)

2013. aug. 18. 23:04
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Szűrőből 2 db 1200-1500 l/h körüli külső szűrőt tennék 500 literhez. (a gyári ajánlásokat figyelmen kívül hagyhatod)

Légpumpa teljesen fölösleges.

Szűrőből ami jó ár érték arányú, pl 2 db ilyen:

[link]

vagy ilyen:

[link]

2013. aug. 19. 13:02
 12/16 A kérdező kommentje:
akkor ezekből 2 kéne? nézelődtem és mivel nem vagyok otthon a sügereknél ezért kérdezek. 4 fajta tetszett meg nagyon: Az aulonocara stuartgranti ngara flametail ,a cynotilapia afra hai reef, a cyprichromis leptosoma yellow head és az aulonocara stuartgranti... a kedvencem a yellow head. ezt milyen hallal lehetne összetenni? vagy nem ajánljátok? Jó sügértenyésztőt valaki?
2013. aug. 19. 13:20
 13/16 anonim ***** válasza:
Lukács László és Sinkó Gábor által szerzett "A Tanganyika-és a Malawi-tó sügérvilága" c. könyv III. bővített kiadásában találhatsz ezekről a halakról infókat! Sok Sikert Hozzá!
2013. aug. 19. 18:26
 14/16 anonim ***** válasza:

Aulonocara stuartgranti - Császársügér

ez ismertebb erről van a neten: [link]

2013. aug. 19. 18:28
 15/16 anonim ***** válasza:

Itt nézz szét:

[link]

2013. aug. 19. 20:50
 16/16 anonim ***** válasza:
Csinálhatsz brakkvizit is, pl darázsgéb, gömbhal, édesvizi muréna, jávai lövőhal, Pettyes indiai tarkasügér...stb.
2013. aug. 19. 20:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!