Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Mit lehet ilyenkor tenni?

Mit lehet ilyenkor tenni?

Figyelt kérdés
Voltam tegnap egy díszállat kereskedésben, az új akváriumomhoz előre megnézni, hogy milyen halak tetszenek. Nagyon szemetszúrt az, hogy 1-2 akváriumban láttam halott halat. Nem több elpusztult halról beszélek, csak 2 akváriumban láttam, és a kettőben csak 1-et 1-et. Ajánlatos abból az akváriumból halat vennem, vagy inkább hanyagoljam...?

2013. aug. 18. 20:18
 1/5 anonim ***** válasza:
Meg esik hogy nem veszik észre a halott állatokat, de ha nem olyan sok volt meg nem mindegyikben akkor vehetsz onnan.
2013. aug. 18. 20:21
 2/5 izomszörp ***** válasza:

Ez sajnos sok helyen van így :(

Én is már tapasztaltam ilyet. Szóltam és kivették.

Persze jó lenne tudni hogy miben haltak meg, de ezt sajnos nem lehet kideríteni mert nem láttad folyamatosan.

Max ha vannak külső árulkodó jelek.

Én nem szívesen vennék abból az akiból. De ez nagyon zsákbamacska.... Nem látunk bele minden akvárium múltjába.

2013. aug. 18. 21:04
 3/5 A kérdező kommentje:

Szóltam az eladóknak, és ki is vették őket, mégis azért elég aggasztó, hogy nem lehet tudni miben, vagy hogy miért pusztultak el... :( Mindenesetre a biztonság kedvéért nem veszek abból az akváriumból, inkább körülnézek más boltokban is.

Köszönöm a tippeket! :)

2013. aug. 18. 21:21
 4/5 anonim ***** válasza:
jah, más boltokban meg fél órával azelőtt veszik ki, mielőtt odamész. Valszeg minden akváriumban volt már döglött hal, mert szállításnál sok legyengül, nem kap enni, összenyomódik a zacskóban, vagy fertőző beteg, vagy nem fertőző, hát igen, bármi előfordulhat.
2013. aug. 19. 01:44
 5/5 anonim ***** válasza:
Ezért kéne mindenkinek az akváriuma mellé tenni egy karantén akvit, ahol 1 hétig tartja a halat, mielőtt beteszi a végleges helyére. De ezt senki sem teszi.
2013. aug. 19. 01:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!