A Mangrove gyökér milyen körülmények között, és mennyire színezik be a vizet?
Már rengetegszer megtapasztalhattam az akvarisztika csodáit, mégis félek az új "dolgoktól"...
144 L űrtartalmú 80x40x45cm szögletes akváriumom van, teljes felszereléssel; ezek a következő: Tetőbe épített fénycső(2), fűtő, külső szűrő, amely 1200L/h szűri át a vizet, Hydor H2Show Bubble Maker levegőpumpa, közepes mennyiségű növényzet, apró szemcsés kövek, palakő, egyéb kiegészítők. (Az akvárium nem telezsúfolt, a halak kényelmesen tudnak egymás között úszkálni.
A kérdésem az lenne, hogy: Sokan ajánlották már az akváriumba a Mangrove gyökeret, melynek nagy szerepe van a halak és az egész akvárium életében, de félek attól, hogy elsötétíti/nagyon elbarnítja a Mangrove gyökér a vizet. Ezt hogyan tudnám elkerüli, vagy csökkenteni? A halaknak viszonylag jó a barnás színű víz, hiszen tudom, hogy stressz oldó számukra, nekem pedig akkor sem tetszik, inkább a szép fehér/kristálytiszta vizet szeretem. Hogy megoldódjon a probléma, és minden szemszögből nézve jó legyen a halaknak és nekem tetszene, hogy lehetne megoldani? Kb. 10-20cm méretű Mangrove gyökeret szeretnék venni. Számít ebben az esetben az akvárium űrtartalma és a gyökér mérete? Vagy igazából, hogy tudnám elérni azt, hogy ne nagyon, talán csak egy kicsit barnítsa be a vizet? Függ ez valamitől?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!