Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » A Mangrove gyökér milyen...

A Mangrove gyökér milyen körülmények között, és mennyire színezik be a vizet?

Figyelt kérdés

Már rengetegszer megtapasztalhattam az akvarisztika csodáit, mégis félek az új "dolgoktól"...

144 L űrtartalmú 80x40x45cm szögletes akváriumom van, teljes felszereléssel; ezek a következő: Tetőbe épített fénycső(2), fűtő, külső szűrő, amely 1200L/h szűri át a vizet, Hydor H2Show Bubble Maker levegőpumpa, közepes mennyiségű növényzet, apró szemcsés kövek, palakő, egyéb kiegészítők. (Az akvárium nem telezsúfolt, a halak kényelmesen tudnak egymás között úszkálni.

A kérdésem az lenne, hogy: Sokan ajánlották már az akváriumba a Mangrove gyökeret, melynek nagy szerepe van a halak és az egész akvárium életében, de félek attól, hogy elsötétíti/nagyon elbarnítja a Mangrove gyökér a vizet. Ezt hogyan tudnám elkerüli, vagy csökkenteni? A halaknak viszonylag jó a barnás színű víz, hiszen tudom, hogy stressz oldó számukra, nekem pedig akkor sem tetszik, inkább a szép fehér/kristálytiszta vizet szeretem. Hogy megoldódjon a probléma, és minden szemszögből nézve jó legyen a halaknak és nekem tetszene, hogy lehetne megoldani? Kb. 10-20cm méretű Mangrove gyökeret szeretnék venni. Számít ebben az esetben az akvárium űrtartalma és a gyökér mérete? Vagy igazából, hogy tudnám elérni azt, hogy ne nagyon, talán csak egy kicsit barnítsa be a vizet? Függ ez valamitől?

2013. aug. 15. 19:16
 1/2 YourDestiny ***** válasza:
A Mangrove elég erősen színez. Nem igazán tudod elkerülni, még csökkenteni is nehézkes a színező képességét. Inkább válassz más fát. A szőlőgyökér pl. 2-3 hónap alatt kiázik, és ingyen van. A legtöbb gyümölcsfa eleve nem színez, ha jó részét viszed haza (inkább ág, mint gyökér). Ha pedig van rá keret, akkor vegyél Red Moor fát, az mutatós is, és egyáltalán nem engedi a színét, már az elején sem. Viszont cserébe nem olcsó.
2013. aug. 15. 20:29
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors választ! A Red Moor fa igen csak szép dekoráció lehet, bár az árát megtekintve... elég borsos. :)
2013. aug. 16. 06:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!