Zöld-alga mit csináljak?
Kb 1 hónapja festettük a szobát és az akváriumot el kellett hoznunk a helyéről én figyelmetlen voltam és egy ablak elé tettem átmenetileg 2 napig volt ott és a reggeli órákban rá sütött a nap, ezért megjelent kis pöttyökben zöld alga. Természetesen azonnal eltelepítettem egy napfénytől védett helyre de már késő volt kb 1 hónapja még mindig az üvegen látok pöttyöket, szinte levakarhatatlan össze is sikerült karcolnom mágneses algakaparóval az üveget (senki ne vegyen olyat nem sokat ér a karcolás okozáson kívül)Eddig ott tartok hogy 1 órával kevesebbet világítok már nem terjed csak ott ahol voltak maradtak is. Mit tegyek sötétkúra vagy hagyjam ahogy van majd eltűnik?
50l akvárium 11W 7200K sügeres.
ja, szerintem sötétkúrázhatnál.
semmivel se lehet tényleg lekaparni? bankkártyával se? vagy mosogatószivacs dörzsis oldala?
Azt tudom, hogy a zöld pontalgát a fény okozza (meg talán a foszfát is befolyásolja) de a nagy meleg miatt nem lehet?
Nálam egyáltalán nem éri közvetlen fény, sőt, kifejezetten sötét helyen van, mégis van némi zöld pontalga.
Köszönöm a válaszokat!
Utolsó nem hiszem hogy a meleg miatt lenne eddig is volt meleg és ez előtt nem jelentkezett inkább némi barna alga volt, de az könnyen eltávolítható. Minden esetre közre játszhatott a meleg is. de inkább a hely változás volt az okozó én úgy gondolom. Minden esetre lekaparom aztán ha vissza jön akkor egy új kérdésben lehet majd ki okosítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!