Sajnos csak tudnék akváriumot tartani, ahol alszok és nagyon kényes vagyok a zajra. Füldugóval alszom, ami pl. egy beépített hűtő berregését ki tudja zárni, de nem sokat. Régen volt akváriumom, és abban a belső szűrő nagyon hangos volt éjszaka, azt nem viseltem volna el. Szóval írjatok minél több ötlet, szűrőtípusokat, akármit. Én eredetileg egy szettet akartam venni, amiben van szűrő, tető, fénycső, stb..Gondolom már a tető is lefog valamennyi zajt, de fogalmam sincs mennyit. Árban egy ilyen szettért max. 20-30k-t adtam volna ki, szóval ha csak nagyon drágán lehet megoldani a csendes szűrést, akkor hagyom is. Találtam múltkor egy oldalt, ahol talajszűrőt mutat be, úgy hogy egy kis külső pumpa keringeti, amit jól eldug és úgy hangtalan, az jó lenne, csak ha jól tudom ott nincs mechanikai szűrés.
Lucky által javasolt Sicce Shark szűrők nagyon jó márkák, csak ajánlani tudom,1-2-3 rekeszes változata is van,és teljesen hangtalan.Nézd bemész a boltba és kipróbáltatod azt ami neked tetszik,szerintem a legtöbb motoros szűrő hangtalan.SN.
2009. okt. 26. 19:28
12/28 anonim válasza:
Nos, az igaz, hogy elviekben a szűrőnek éjjel-nappal kellene mennie. És azis igaz, hogy a szűrőnek nincs különösebb hangja. De, a levegőztőnek van inkább, hogy nyomatja bele a vízbe a buborékokat. Nekem egybe van építve a kettő, és van rajta felűl a tetején egy olyan tekerő, amivel tudom állítani, hogy milyen nyomással vigye a levegőt a vízbe. Ha, teljesen felnyom, ugy megy mint az őrült a halak nem birnak szembe úszni vele, és egyhelyben sem tudnak megmaradni...érdekes látvány. De, letudom tekerni nagyon gyengére, aminek nincs hangja. Egyáltalán nincs. Mivel van tető, így kiszűri a hangokat. A neoncsőnek erősebb a "zúgása" mint a szűrönek, komolyan mondom. Eheim aquaball a szűrő márkája, típusa.
Typhoon.
2009. okt. 26. 20:07
13/28 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
Lucky vegyél már vissza arcból, azért mert nem csak full hülyék tudnak erre az oldalra írni, akiket le lehet hurrogni, hanem legalább utánanéztem a témának és megkértem, hogy olyanok írjanak, akik legalább ilyen alapvető dolgokat tudnak. Esdekelve megköszönni, hogy beírt valami hülyeséget? El vagy tévedve. Nézd meg SN-t, normálian leírt mindent, nem okosokodva meg beszólogatva, ha annyira odavagy magaddal, te is tehetted volna hasonlóan. Az hogy nem volt hasznos infó, az a 2. részére vonatkozott az írásodnak, az első az volt. Az, hogy én válaszoltam az elsőnek, hogy azt úgy elvileg nem szabad, az szerintem legalább hasznos volt. Én kérdésem, akkor legalább annyit mondhatok, hogy tök tudatlanok ne írjnak. Köszi, írjál máshova.
2009. okt. 26. 20:16
14/28 anonim válasza:
Na jólvan.Akkor légy boldog a válaszaiddal,és hurrogd le az összes válaszolót...Remélem sikerül jó drágán egy traktormotoros szűrőt beszerezned.De amúgy van egy jó gyógymód hogy ne halld a búgás.Olvassz egy kis olmot és öntögetsd bele szépen a füledbe.Na,remélem hasznos választ adtam.Szervusz.
2009. okt. 26. 21:45
15/28 A kérdező kommentje:
Te egy hulladék "ember" vagy. Hogy mondhatsz ilyet, te féreg? Mindenki hasznos választ adott rajtad kívül, fogd már fel, hogy csak te nem kellettél volna ide. Dögölj meg te büdös paraszt, csöpögtess te ólmot a füledbe. Fogyatékos idióta.
2009. okt. 27. 00:04
16/28 A kérdező kommentje:
Ha jó drágán sikerül traktormotoros szűrőt vennem és nem tetszik, akkor majd veszek másikat gyökér, mert megtehetem. Nem mintha ez megtörténne, mert egy értelmes ember vagyok és utananézek a dolgoknak és itt meg is kaptam a segítséget, csak te ne kerültél volna ide te szar.
2009. okt. 27. 00:06
17/28 Salx Narval válasza:
Ne már srácok,ennek meg mi értelme van? Én tudom, hogy értelmes emberek vagytok, csak most összeakadtatok egy hülyeségen.Tessék kibékülni.Ne keressétek, hogy ki kezdte,legyen vége a vagdalózásnak.Nekem is az egyik szűrőm,a Typhoon által említett Eheim márka,már vagy 30 éve kifogástalanul működik,nagyon jó szűrők, csak az enyémben nincs légkeverő rendszer,akkor még ilyen nem volt.SN.
2009. okt. 27. 05:05
18/28 anonim válasza:
Hehe.Kiborultál picikém?XD Ne sírj. Örülök aműgy hogy neked szalad a szekér.Akkor vásárolj annyi szűrőt amennyit csak tudsz, és megtalálod a legjobbat. A szádba is önts olmot és a kezeidet is öntsd tégla formába. Szeva. SN:Igazad van,többet nem írok:).Szia!
2009. okt. 27. 08:32
19/28 anonim válasza:
Az anyázást és a privát üzeneteket tartsd meg magadnak.Csíra.
2009. okt. 27. 08:47
20/28 A kérdező kommentje:
Dögölj meg te féreg. Te jutottál oda egy vita miatt, hogy azt mondod egy másik embernek, hogy süketüljön meg. Undorító vagy. Kívánom éld le az életed tolókocsiban, vakon meg süketen. Tetű.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!