Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » A halak hogy alszanak?

A halak hogy alszanak?

Figyelt kérdés
2009. okt. 24. 23:54
1 2
 11/16 Salx Narval ***** válasza:
100%
Bárki megfigyelheti, egy kis lámpa segítségével az alvó halakat.Az,hogy létezik e náluk is mély alvás mint nálunk, még vitaalap.Ezt a cikkben is olvashatjátok.Én azt hiszem igen, mert e nélkül egyetlen élőlény sem élhet és erre utal az a tapasztalatom is, hogy nagyon óvatosan, ki lehet emelni a halat a vízből egy hálóval éjszaka.A vermelés nem alvás, csak egy állapot.SN. [link]
2009. okt. 25. 03:16
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Én minden reggel látom,ahogy alszanak a halak.Semmi különbség nincs a kinézetükben(nincs szem lecsukva,se oldalrafordulás,sőt,bármien meglepő,még horkolni se horkolnak...:D)Annyit látni,hogy nem oylan éberek mint nap közben,tehát nem mozognak,egy helyben lebegnek.Ha odamegyek az aksihoz nem úsznak el,pedig máskor igen,és ha meglököm véletlen az aksit magukhoztérnek,és azt se tuggyák hogy elússzanak e gyorsan,vagy mi a történés:).
2009. okt. 25. 12:13
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Az én bettám úgy szokott "aludni", hogy odamegy a szűrő tetejéhez és meg se mozdul, csak ott lebeg. :) Ha fölkapcsolom a villanyt látszik rajta h nagyon kómás. :D Kb. 1 perc múlva elkezd úszkálni.
2009. okt. 25. 12:52
 14/16 anonim ***** válasza:
Tapasztalatom szerint egyes halak lebegve alszanak (pl neonok, mások meg a talajon vannak vagy egy kicsivel felette lebegnek ( nálunk pl a szifók). A kisebbek meg a szűrő mellett vagy a növényekben bújnak meg.
2009. okt. 26. 07:16
 15/16 A kérdező kommentje:

nagyon köszi a linkeket! :)

kösz a válaszokat!

2009. okt. 26. 23:45
 16/16 anonim ***** válasza:

Igen, a halak nem csukják be a szemüket, mivel nincs szemhéjuk, mert folyamatosan vízben vannak, és nem képes kiszáradni a szemük, mint nekük. Valaki szerint csak pihennek, van aki szerint alszanak, és énis ebbe a kategoriába tartozom. Lekapcsol az autómata, a halak leereszkednek a talaj főlé(már amelyik) és ott nem mozdúlnak meg. Van olyan hal, amelyik elbújuk a növények alá,közé. Éjjel simán megfoghatom a halakat, volt, hogy sötétebb volt a szobába, az autómata meg eltekerődött, és lekapcsolt valamikor 5-6 fele. És haza jövök, bekapcsolom, és simán megofghattam volna a halakat, mert egyszerűen nem tudtak gyorsan úszni. Tisztára, mint én néha mikor későn fekszem le. Kómásan kimászok az ágyból, majdnem elesek... Náluk is így működik.

Typhoon.

2009. okt. 27. 15:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!