Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Sok gond van a halakkal?...

Sok gond van a halakkal? Mennyire idő és pénztárcaigényes az akvárium rendben tartása?

Figyelt kérdés
növények, szűrő, fűtő egyéb dolgok, van két hatalmas akváriumom úgyhogy szeretném betelepíteni halakkal, csak azért előtte érdeklődnék mi is kell pontosan.
2009. okt. 23. 20:26
 1/10 anonim ***** válasza:

Nos az a haltól függ én a guppit ajánlom! Szinte teljesen igénytelen csak a vizet kell cserélgetni és etetni, ilyenek hogy szűrő meg vízmeledítő nélkül kibírják az én halaim kétéve megvannak még lélegeztetőjük sincs, persze vizinövény van benn az egy jó oxigénforrás...

Egy ezres a növényekre a halakra amennyit gondolsz (1guppi 390 forint de szaporodnak mint a nyulak ) az akváriumdekorálás ami költséges de ez elhet akár sóderből válogatott majd feltőtlenített kövektőle gészen a műkorallzátonyig...

Vannak igényesebb halak is, például a neonhal élből nagy társaságot igényel azaz neonhalból meg kell venni minimum 3-5 darabot...de nagyon szép és látványos halak és ezek se túl igényesek...

2009. okt. 23. 21:09
 2/10 anonim ***** válasza:
Ha nagyobb méretű az akvárium, megfelelő vízszűrő és megvilágítás van akkor egyáltalán nem időigényes a rendbentartása. Nekem 80l-es akvim van, évente csinálok egy vízcserét (a víz felét, 2/-át leengedem és újratöltöm). Növényekkel sincs gond, ha megtalálod megfelelőt. Halaknak utána kell nézni, mert van olyan ami "igényesebb" a törődésre és nem mindegy milyen halakat raksz össze és mennyit. Ebben tuti tudnak segíteni akvarisztika boltban.
2009. okt. 23. 21:10
 3/10 anonim ***** válasza:
JA és annyit még hogy ha látsz ilyet hogy Disco flipper kicsi közel keres hal átlátszik a gerince és lila neonsárga vagy rózsaszín felül emg alúl azt ne vedd meg, emrt radióaktív festéket injekcióztak beléjük...ez nem azt jelenti hogy ártalmasak hanem azt hogy igen rövid életűek!
2009. okt. 23. 21:10
 4/10 anonim ***** válasza:
Hát,van rendesen dolog vele azért...De nagyon meghálálja!Ha tényleg foglalkozol vele,nagyon szép,és pihentető,megnyugtató nézni a remekművedet.Szerintem vágj bele,csak olvass utána.Amugy mekkora az akvárium amit be szeretnél rendezni?Attol függ milyen és mennyi halat tehetsz bele,ez az árat is nagyban változtatja.A szűrő se mindegy hogy milyen kell bele.Szoval mond meg a méretét és akkor többet tudunk segíteni,csak az a baj hogy a piacon van olcsó és drága cucc is,tehát,10ezrek is lehetnek az eltérések...Amúgy annyi dolog van vele hogy 1-2heti 30% vízcsere,napi etetés,van aki 2naponta eteti.És ha beteg a hal akkor kezelni,néha algakaparás,növény tápolás(co2 kb 5 naponta(tabletta) de vannak profi co2 rendszerek is,de ez jelentősen drágább.Mondom, add meg az aksi méretét és segítünk.Üdv Lucky.
2009. okt. 23. 21:11
 5/10 anonim ***** válasza:

21:10 vagyok

nekem leopárdcsík, páncélos harcsa, guppi, neon, szumátrai márna, zebra és leopárd dánióim voltak.

az első 3 már 8 éve velem vannak nagyon jól bírják!

2009. okt. 23. 21:12
 6/10 anonim ***** válasza:

Hú, megprobálok választ adni.

Mekkora akváriumom(ok)ról lenne szó?

Mennyire idő igényes?

Az attól függ, lehet velük sokat szórakozni, foglalkozni, de lehet hogy csak lecseréled a vizet, és napi 1x adsz nekik enni, 2 hetente kimosod a szürőt és a növényeket rendbe tartod(leszedni a sárga leveleket) illetve, a halakat figyelgetni(nem-e beteg, nem halt meg) kb 5-10 perc, vagy egész nap csodálkozni az akvárium szépségébe. Szóval ez csak rajtad áll!

Mennyibe fáj egy akvárium?

Ez is ugyancsak rajtad áll! Persze meglehet oldani, "majdnem" olcsón a dolgot. Hogyan? Úgy teszel mint én, és kicsit gondolkozol. Ismerőstől szereztem ajzatot ingyen, kimostam, kiföztem, és remek semmi gond nincs vele! Növényeket ugyancsak ismerős adott 3 fajtából 1 hajtást, és remekül kinöttek. Dekorációs elemeket is ingyen, vagy pénzért is szerezhetsz! PL? kagyló tengerből ingyen, kő valamilyen tóból, folyóból ingyen, fa valahonnan ingyen. Persze kikell ezeket jó alaposan főzni, és csak ugy betenni. De, vehetsz a boltba is, de ez ugyan csak pénz. Kellenek vegyszerek klórsemlegesítő, stressz oldó, és a növényeknek táp oldat. Ez saccperkb. 1000ft. de ha nem a legdrágábból veszel. Teknikai dolgok: Szürő, fütő, hőmérő. Ez is változó van nagyon profi, drága, meg alsóbb kategoriás. De, ajánlok szürőből 1 jobbat venni, és az kitart. (nekem ment tőnkre olcsóbb 1 hét után.) Kell még világítás is. De, nem jó akármilyen neon cső kell. Nem melegíti fel a vizet, takarékos, olcsó. Ezt kb évente kellene cserélni, mert veszít a fény erejéből, de ha nem, akkor nem kell. Halaknak jobb többféle változatos tápot adni. Nem csak egy félét. pl. Lemezes táp, vörös súnyoglárva, tubifex, szárított vizibolha. Vannak még mirelit kaják is, de az más téma. Azt a mélyhütpbe kell tárólni, és felmelegíteni, és kockánként belehet adni.

Hát nagyábból ennyi. Szerintem nyugodtam belevághat akákri, aki tud egy kicsit is szakítani az idejéből, és tud a halakról lelkiismeretesen gondoskodni. De, elötte olvass el 1-2 könyvet a témával kapcsolatban, és neten is nézelődhetsz! Nekem már lassan 1 éve lesz akváriumom, ugyhogy nem tapasztalatlanul beszélek! Sok könyvet elolvastam a témában, és sok oldalt láttam már az interneten. Még mielött lett volna akváriumom, és hidd el, nem bántam meg!

Sok sikert, és sok örömöt az akvarisztika világában!

Typhoon.

2009. okt. 23. 21:20
 7/10 A kérdező kommentje:
egy 100 és egy 95 l-es aksim van :)
2009. okt. 23. 21:50
 8/10 anonim válasza:

nincs nagy gond velük

attól füg hogy hány litereset veszel meg hogy mű növényt vagy igazit :D

2009. okt. 24. 09:42
 9/10 anonim ***** válasza:

Szűrőről volt kérdés 1-2 napja. Ami még megdobhatja, az a világítás. Ha nem szabvány méretű az akvárium, akkor valamilyen armatúrát kell venni. (Valószínüleg 2x18 vagy 2x25 wattosat.) A megfelelő fénycsövekket is bele kell számolni a költségekbe.

Kb. 8-10 kg aljzat kell egy 100 literes akváriumba. Nem árt egy fűtő és persze élőlények. Lehet, hogy 1-2 növény nem fog megmaradni, de ezért nem érdemes műnövényre váltani.

Az egyszeri beruházás viszonylag magas, de a fenntartás már nem vészes.

Vízcsere és szűrő-tisztítás 10 perc alatt megoldható.

2009. okt. 24. 10:53
 10/10 anonim ***** válasza:
Az akvárium megvásárlása és berendezése elég drága, de a gondozása nem. Én kb. havi 2 órát gondozom a 100 l-es akváriumomat összesen (etetés naponta, tisztítás hetente).
2009. okt. 25. 08:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!