Az egyik halam össze vissza "úszkál", mintha a végét járná. A kopoltyúja is túl vörösnek tűnik. Mi lehet vele?
Az egyik halam össze vissza "úszkál", de inkább lebeg a vízben, amerre viszi az áramlat, fejjel lefelé, oldalra eldőlve, mintha a végét járná. Néha viszont észhez tér, akkor begyorsul, egyenesbeáll, eszeget. Mintha a kopoltyúja is túl vörös és nagyra nyitott lenne.
Ez az első akváriumom, 4 hónapja vannak benn halak. 2 törpeharcsa, 5 tetra. Az egyik tetrával vannak problémák, de mintha már a többi kopoltyúja is vörösödne. Levegőztető, szűrő van benn nekik, vizet cserélem. A héten 3 napig nem tudtam rájuk nézni, s mikor hazaértem a vízük már majdnem 30C volt. Ekkor már eléggé be volt lassulva az említett példány, Felfrissítettem a vizüket, és ezt az egyet el is különítettem, de nem nagyon javul a helyzet. Mi lehet velük?
Kezdjük azzal hogy a heti vízcsere max 20-30%! 60 liternél maximum 18-20 litert jelent.
A teljes akvárium vizet SOHA nem cseréljük le!!!!
Max ha valami nagyon brutál fertőzés van!
A le engedett vizet pihentetett vízzel vagy ioncseréltel kell pótolni!
És a szűrőt NEM A CSAPVÍZ ALATT MOSSUK KI!!!
Folyamatosan ki irtod a hasznos tisztító baktériumokat!!!
A le engedett akvárium vízben kell kimosni!!!!
Ammónia mérgezésben szenvednek a halaid!!! Milyen vizet teszel bele nekik???
Víz ph értéke?
Őszinte leszek, sz@r az egész vized úgy ahogy van!
Nincs biológiai szűrésed!!!!
Tegyél a vízbe crystal tablettát!
Milyen szűrőd van?
Ha nem javítasz a helyzeten meg halnak a halaid!!!!
Köszi a gyors válaszokat!
Sima csapvizet kapnak.
No, a PH-ról fogalmam sincs, holnap megmérem...
ez pedig a szűrő:
(Aquael FAN MINI Plus)
Nagyon kevés a szűrésed 60 literre :(
Nagyobb szűrő kellene+szivacs szűrő!!!
Ahogy írtam nincs biológiai szűrésed, a kaja maradékokat, a halak ürülékét nincs ami lebontaná, mert nincsenek szűrőbacik!!!
Olvass utána mindennek.
Ezt olvasd el!
A legfontosabb szerezz be egy nagyobb szűrőt, nagy szűrőfelülettel!
De az is megoldás lenne ha újra kezdenéd az egészet, normálisan, megfelelő felszereléssel, beállított vízminőséggel....
Így csak szenvednek a halaid!
De ez csak az én véleményem, a döntés a tied.
Próbálj meg mindent megadni a halaidnak, felelős vagy az életükért.
Még akkor is ha "csak" halakról van szó!!!
Ugyan olyan élőlények mint bár melyik állat és csak RÁD vannak utalva.
Vigyázz rájuk!
Még annyi hogy a sima csapvízben nagy a klór mennyiség, ezért kell pihentetett vízet az akiba tenni.
Valószínű hogy ez sem tesz jót a kopoltyújuknak!!!
1. Soha nem tisztítjuk csapvízben a szűrőt/szivacsot, hanem mindig leszívott akváriumvízzel!
2. SOHA nem lehet leállítani a szűrőt, annak folyamatosan mennie kell. Nekem külső szűrőm van, 3 havonta takarítom, és mindig nagyon sietek, hogy 1 óránál tovább ne álljon.
A hűtést pedig oldd meg, mert el fognak pusztulni a halak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!