Növényekkel kapcsolatos problémák (Vizijácint (Eichornia crassipes) és Vízisaláta (Pistia stratoides) )?
Kerti tavat építek egyik ismerősömtől kaptam a következő növényeket:
Vizijácint (Eichornia crassipes) és Vízisaláta (Pistia stratoides)
Egy nagy lavórban illetve kisebb fóliával bélelt cserepekben vannak. Csak szórt napfényt kaptak, egyre rosszabbul néztek ki, kivittem a napra őket, ott még rondábbak lettek mintha elszáradnának, a vízi jácint meg rothad. Raktam neptun növénytápsót a lavórba, cserepekbe nem segített semmit.
Itt egy pár kép róluk:
A növénytápsóba nincs nitrogén, a növényeknek meg az az alap, keverhetsz egy kis virágföldet a vízbe, vagy ha van otthon kertészeti komplex táp amibe van nitrogén akkor abból egy kicsit, a tóba a halak trágyáznak.
0.1% 0,2% bőven elég, mondjuk wuxálból, 10 liter vizbe 10-20ml nitrogén legyen benne, a ilyenkor mondjuk a tescoba is kapsz kis ampullás kiszerelést substral vagy valamilyent, az általános tápoldat 8% nitrogén tartalomnál 0.5% tehát 10 literbe fél deci, de az kertészet és beszivárog a talajba, 0.1% 0.2% hetente bőven elég neked.
Yara milla kevert komplex, szántóföldi npk nem jó az klóros, a kálisó része miatt. Csak kertészetit tegyél.
Vagy rendelsz G.A tápot csak az több mani.
Jav: "10 liter vizbe 10-20ml nitrogén legyen benne,"
10 liter vízbe 10-20 ml, az elvárás csak annyi hogy nitrogén legyen a tápban.
Megkérdeztem egy kertészt, Mocsáry Pált:
Tisztelt Endrédy Balázs!
A vizisalátánál jelentkező tünet napégés vagy a
szállításkor a fiatal fejlődő szövet sérült meg,de inkább
az előbbi.
A vizijácintnál levőt nem tudom,nálunk is előfordult.
Ne féljen,nem fog elpusztulni,kinövi.
Tisztelettel: Mocsáry Pál
Barátoméknál a tóban csak a tavirózsa marad meg, ott elég meszes a víz, mert mészkőhegységen van a házuk.
A vizi saláta közepe 1 hét alatt elrothadt, azt próbáltam.
De még van egy bacopa monnieri-hez hasonlító növény is, ami megmarad benne és kilóméter hosszúra nő :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!