Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Ezek milyen kövek?

YourDestiny kérdése:

Ezek milyen kövek?

Figyelt kérdés

A középső és jobb oldali kéne. Mind lávakőként kaptam, de a kettő totál más színű még szárazon is, nemhogy vizesen. Ettől függetlenül lehetnek azok is valamiféle tufák?

[link] Jpg

2013. júl. 26. 19:19
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:

Itt a jó link:

[link]

2013. júl. 26. 19:20
 2/11 A kérdező kommentje:
A középső a valóságban kicsit sötétebb. Olyan sötétszürke, fakó fekete keverék.
2013. júl. 26. 19:21
 3/11 Pendulum92 ***** válasza:
Lehetnek tufák simán. Azt megnem mondom neked pontosan milyen fajta, de annak néz ki.
2013. júl. 26. 23:16
 4/11 anonim ***** válasza:

A vörös talán andezittufa, amibe keveredett némi vas.

A másik kettő valóban lehet tufa, és így egymás mellé téve az ember elsőre azt is gondolja, de engem zavar ez a világos szín.

Az a baj, hogy ez a lyukacsos szerkezet nem csak a vulkánokban keletkezik, hanem cseppköveknek is van ilyen fajtája, azok meg mészkövek.

De ezt egy sav próba eldönti.

Ha viszont nem pezseg, akkor nagy eséllyel egy mélységi gránittufa.

2013. júl. 27. 06:09
 5/11 anonim ***** válasza:

Ja bocs, nem olvastam a kiegészítő szöveget.

Szóval ha lávakőként kaptad, és savra nem pezseg, akkor ez szerintem gránit tufa.

Az kicsit ritkább, mint a bazalt és az andezit, mert mélyebbről és ritkábban jön a felszínre.

A színét millió dolog befolyásolhatja, egy vulkánban előfordul "némi" káosz, nem csak vegytiszta kövek kerülnek a felszínre.

Ráadásul olyankor még bugyog a kő, bármi belekerülhet.

Egy közeli erdő szakasz, egy kisebb falu... :)

2013. júl. 27. 06:14
 6/11 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Még nem teszteltem, hogy pezseg-e. De lényegében akkor egy sügeresbe mindhárman biztonságosak, ugye?
2013. júl. 27. 17:46
 7/11 Pendulum92 ***** válasza:
Hát rénézésre nem veszélyes a halakra. Laborba gondolom nem tudod megvizsgálni, hogy pontosan mik alkotják :D
2013. júl. 28. 18:16
 8/11 A kérdező kommentje:
Laborba? Ebben a városban ilyenről még nem is hallottak :)
2013. júl. 28. 19:22
 9/11 Pendulum92 ***** válasza:

Bár mikroszkpóppal is lehetne, de gondolom még az sem jutott el hozzátok :D

Szerintem rakd be, igazából exet próba se kell, sügéresbe mehetne akkor is, ha meszes.

2013. júl. 28. 19:38
 10/11 anonim ***** válasza:
Simán berakhatod
2013. júl. 28. 23:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!