Sera, Tetra vagy JBL?
Kaját tekintve a Sera olcsóbb, de - legalábbis nálam - a Tetra és a JBL kajáit összehasonlíthatatlanul jobban ették a halak.
Tehát kaját illetően a Tetra és a JBL.
Porlasztót tekintve a Tetra (Serát nem ajánlom: nekem rekord-idő alatt tönkrement, pedig volt rajta visszafolyás-gátló). A Tetra ellenben szuper jó és halk.
Nekem tetra szűrőm van,sera gyógyszert már használtam és jbl-t is.
Kajából vettem már serásat.
De szerintem mindenki másra esküszik.
Ezért van ekkora választék :)
Garnéla kajából a Sera shrimps natural-t szerették a garnik, rohantak oda hozzá. A Tetra crusta granules-t alig eszik, pedig a tetra drágább volt.
Halaknak fagyasztott kajákat adok, mindegy mi a márkája, nem is néztem. Meg vannak dobozos kajáim számomra ismeretlen márkanevekkel, pl Ocean nutrition, meg ilyenek.
A tetratec fűtővel, amit vettem legutóbb azzal nem vagyok megelégedve, össze-vissza fűt. Teljesen másra kell állítani, hogy megközelítőleg jó legyen, de még úgy sem az igazi. Állítólag a Sera fűtő jó, ha majd egyszer megint veszek, akkor azt fogom kipróbálni.
A tetra wafer mix-et szerették a postakürt csigáim. Nagyon mentek rá. De az almacsiga is.
Most ha összeszámolom talán 10 márkát használok az akvárium körül.
Sera: siporax, halkaja, vízkezelő, ha valami uj aksi van akkor baktériumkultúra.
JBL: külső szűrők, tápgolyó, halkja, némely gyári szűrőanyag, talaj.
Tetra: nem használom.
De fentieken kívül számos márka van használatban, belső szűrők, fűtő, növénytáp, többféle fénycső, gyógyszerek, víztesztek.
"Melyik legjobb ár/érték arányban?"
Ezt nem lehet így megmondani.
"MElyiket szeretitek jobban? "
A német precizitás miatt JBL, bár semmi köze a Joachim Böhme által alapított JBL cégnek a hangtechnikához, de oda vagyok a JBL hangtechnikáért, tehát elég sok JBL van a házban, bár a hang része teljesen más gyártó, "James Bullough Lansing" és amerikai.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!