Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Milyen fajta halaknak nem...

Milyen fajta halaknak nem kell levegőztető?

Figyelt kérdés
Szeretnék gyerekeknek venni egy kisebb akváriumot(10-15l), lehetőleg olyat amibe nem szükséges levegőztető! Ezért szeretném megtudni, hogy milyen halak bírják ki (1-2 hónapig) levegőztető nélkül.?
2009. okt. 18. 21:05
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Miért csak 1-2 hónapig? Nem értem. A halak több évig élnek. A kisebb akváriummal sokkal több a gond, nehezebben alakul ki a biológiai egyensúly.40-50 l alatt csak akkor érdemes akváriumot venni, ha már van tapasztalatod és nagyon értesz hozzá. Az, hogy kell-e levegőztető, sokmindentől függ, pl. hogy mennyi növény van benne. A kérdésed alapján nagyon kezdő vagy, el kéne olvasni pár könyvet a díszhalak tartásáról, mielőtt belevágsz. Az akvarista.hu-n le lehet tölteni ingyenes e-bookokat a halakról és beszélgethetsz tapasztaltabb akvaristákkal.
2009. okt. 18. 21:12
 2/11 Salx Narval ***** válasza:
100%
Egyetértek az előttem író válaszadóval.Tudod ez nem olyan, mintha vennél egy kismacskát, vagy kutyát.Ott gyakorlatilag az élettér adott,eteted,itatod, ápolod és kész, jól elvan veletek.A halak élettere az a pár liter víz,amit neked kell élővé tenned az-az megtartanod élőnek.Nem úgy működik, hogy van egy aksi,víz,talaj,benne a halak és eteted, nézegeted.Neked egy élő életteret kell biztosítanod.A halnak szüksége van a vízben lévő oxigénre, amit levegőztető híján a növények adnak, a növényeknek kell,tápanyag és fény, hogy nőjenek és oxigént termeljenek.A vízből hiányzó anyagokat, pótolni,a felhalmozódott anyagokat( ázalék),el kell távolítani.Ennek az egyensúlynak a fenntartása, igényel némi szakértelmet.Minél kevesebb a hozzáértésed, annál több berendezésre van szükséged, hogy helyetted dolgozzanak.Egy kezdő annál sikeresebb, minél nagyobb az aksija,van jó szűrője,levegőztetője,állítható fűtése, és megfelelő világítása.Ezek híján, csak a rendszeres takarítás és gyakoribb vízcserék mellett lehet fenntartani az egyensúlyt az akváriumban.Mivel te leszel a gondozó én is azt tanácsolom, olvass utána egy szakkönyvben,hogy az alapokkal tisztában legyél.Utána gyere vissza és segítünk halat választani.Nem olyan nagy dolog az egész,egy hét alatt már rengeteg dologgal tisztában leszel, nyilván lesznek részek amiket nem fogsz érteni, de ott majd segítünk.Ha ezek nélkül belevágsz,sírás és halpusztulás lesz a vége.SN.
2009. okt. 19. 03:58
 3/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Igazatok van, kezdő vagyok. Utána olvasgattam és úgy döntöttem( nem tudom hogy jól-e?) hogy egy 50 literes aksit veszek inkább teljesen felszerelve (levegőztető, szűrő, melegítő), egy sziámi harcoshallal. Annyi kérdésem lenne még, hogy mit kell még az aksiba tenni a talajon kívül? Milyen növényt? Milyen világítást?Milyen más eszközöket és főleg hogy milyen halat tehetek még bele?
2009. okt. 19. 10:20
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha teljesen felszerelve veszed, tehát szettben, akkor van hozzá világítás is. A fénycső mindeg egy olcsó, hideg fehér fényt adó cső, ezt még érdemes lecserélni.

Az 54 literes akváriumok tetőiben általában csak egy cső van. Ha külön veszel armatúrát, akkor érdemes 2 csöveset venni. (napfény és növényes)

Egy kis csapat páncélosharcsa minden akváriumba ajánlott. Ne egyszerre vedd meg az összes halat! Hetente vegyél egy új fajtát és így látni is fogod, hogy mikor nem fér el már több hal.

Keress egy boltot, ahol technikát, halakat és segíséget is kapsz!

2009. okt. 19. 12:19
 5/11 anonim ***** válasza:
Jól döntöttél! Én az elevenszülő fogaspontyokat és a páncélos harcsákat ajánlom, strapabíró halak és könnyen szaporodnak, ha velük már megvan a tapasztalatod, akkor választhatsz igényesebb halakat is.
2009. okt. 19. 19:54
 6/11 anonim ***** válasza:
Vehetsz egy kis szögletes akváriumot (gömbben nem érzik jól magukat a halak) is max 5l, az egy sziámi harcoshalnak teljesen elég ha nem tervezel hosszú távra, és kezdő vagy. Be lehet rendezni szépen, csak 2-3naponta kell takarítani.
2009. okt. 19. 22:17
 7/11 A kérdező kommentje:
Megvettem az aksit, és egy gyönyörű szép bettát. De nem mertem hozzá venni más halat mert azt mondták könnyen begurul a sziámi, mégis tehetek hozzá valami más halat, mert így elég üres az akvárium.?
2009. okt. 20. 12:38
 8/11 anonim ***** válasza:
Igazából még hal nélkül kellett volna üzemeltetned az akváriumot egy darabig, de mivel már megvan a betta, nem tudsz mit csinálni, de szerintem 1-2 hetet még várj más halak beszerzésével. Lehet más halakkal együtt tartani, kivéve másik hím bettával, ha nőstény bettát veszel mellé, akkor abból minimum 3-at kell betenni mellé. (Ugye a mostani halad hím?)
2009. okt. 20. 21:01
 9/11 Salx Narval ***** válasza:
Akkor végül is milyen aksit és felszerelést vettél,vannak növények is?
2009. okt. 21. 02:15
 10/11 anonim ***** válasza:

A betta mellé ne vegyél lányokat!! Tapasztalat, enyémek kinyírták a fiút.. (2 lányt vettem, és addig csípkedték és molesztálták a hímet amig depis nem lett és meghalt.:()

De tudsz egy csomó más halat mellé tenni, olyat válassz ami békés!!( márna, vitorláshal, gurámik ilyenekek kizárva)

és ne legyen nagy uszonya(guppy) szóval amit ajánlok mellé az a csapat halak pl neon halak, vagy esetleg xifó, algaevő (anci) ezzekel biztos nem lesz probléma. Az álaltkereskedésben fognak segíteni!

2009. okt. 23. 21:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!