Az aranyhal éjszakára kibírja levegőztető nélkül?
Kedves kérdező!
Igaza van a többieknek bármennyire is nem tetszik ez neked,ez az "akvárium" tényleg kicsi ennek a halfajnak!!!
Sajnos sok emberbe az van berögzülve hogy a betta és az aranyhal el van 5 literen is :(
Általában ezt a két halfajt rakják ilyen szűk helyekre :(
De ez butaság!!!
Pedig minden halat megilletne a jó tartási körülmény!
Az adott halfajnak megfelelő akvárium méret, vízszűrés biztosítása külső vagy belső (vagy mindkettő),levegőztetés, világítás, növények,fűtés,
bújóhelyek,aljzat....
Igen ez költséggel járhat, de az ember ha elkezdi akkor csinálja rendesen.
De nem úgy hogy "jaj de cuki hal kell nekem is egy" és vesz egyet úgy hogy nem is tud semmit sem róla! Utána meg csodálkoznak hogy idő előtt elpusztulnak :(
Szerintem aki akvarisztikába szeretne kezdeni, az előtte érdeklődjön, olvasson és járjon utána mindennek,milyen igényeket kell megadni az adott halfajnak!
Mert igen is megérdemlik a törődést, és ha mindent jól csinálnak akkor az otthonok dísze lehet egy szépen tartott akvárium.
Ez nem kioktatás volt,nem annak szántam :)
Pontosan erről van szó; igaza van mindegyik válaszadónak.
Mert mindenki értelmes választ adott, csak legfeljebb te nem fogadod el.
Pedig teljesen helytállóak a válaszok, és aranyhalnak még 100 literes akvárium is kevés.
Minimum 200 liter kéne neki, de inkább felfelé, mivelhogy hatalmasra nőnek ("mini" aranyhal nem létezik). És hozzá erős szűrés is kell.
Ez mind - kezdetben legalábbis - költséget jelentenek.
Azonkívül hidegviziek.
Ajánlom figyelmedbe ezt a linket:
Azonkívül a Serának van egy ingyenes tanácsadó füzete: "Az aranyhalas akvárium" címmel, valamint klasszikusnak számít Pénzes-Tölg: "Az aranyhal" c.könyve is.
Ezeket mindet olvashatod.
---------------
Ami pedig azt a 18 literes "akváriumodat" illeti: tarthatsz benne csigákat, Red Cherry-garnélát, vagy éppenséggel kaktuszt, de halat - pláne aranyhalat - NEM !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!