NotoriusBIG kérdése:
Zöld alga, de csak az ablak felöli oldalon!?
Figyelt kérdés
hello. mit csináljak ,h elmúljon egyre több lesz ,de csak az ablakhoz közeli oldalon indul és jön egyre beljebb. volt valami a vizemmel kaptam rá SERA SILICATE CLEAR-t a kölső szűrőbe. vettem EASY LIFE ALGEXIT -et.amugy EASY FERRO + EASY KALIUM + JBL FERROPOLlal tápozom a növényeim mert nagyon kivannak :( lukadnak a levelek meg elhullik mind az anubia sárgás volt most meg olyan kékes szürkés töredezett. mi a baj??2013. júl. 9. 23:56
11/15 A kérdező kommentje:
amúgy én is erre gondolok ,h sok a hal benne. amugy 160literes a teknyő csak harcsáim vannak .7 tarka páncélos harcsa mind olyan 6-11cm. L 144 van 2, Dominó harcsa 4, háton úszó kongo harcsa 2, van 7 csukám kb 6-10cm, hamis kakukkos harcsám 4, meg van 5 páncélos harcsám. úgy nagyjából ennyi.. ha a nevét rosszul irtam volna akkor azért van mert németbe vettem őket mivel itt lakok kölnbe.. sok ez a hal 160 literbe?? amugy hetente cserélem a vizet meg a kölső szűrőt is mert ugy teli van mindig szarral ,h nem nyomja a vizet..
2013. júl. 12. 00:50
12/15 YourDestiny válasza:
Az, hogy külső szűrő van, oké. Az viszont, hogy folyton tisztítod, már nem. Így nem lesz túl hatékony, ugyanis a külső szűrő nem arra van, hogy leterheld mechanikai szennyeződésekkel. Ha teheted, egyedül biológiai szűrésre célszerű használni, és 3 hónapnál gyakrabban ne bontsd meg. Iktass be mellé egy belső szűrőt, esetleg egy powerhead-et egy szivaccsal, ami elég erős ahhoz, hogy összeszedje a szart. Így nem fog a külső szűrőd egyébként is kevéske teljesítménye hamar elveszni.
A hal sok, jól látod. A jelenlegi állomány 300 literre is sok lenne.
13/15 A kérdező kommentje:
ja jól hangzik lehet kipróbálom ezt a powerheadet. amúgy köszi a segítséget! ;) esetleg tudsz valami jó növény féléket amik bírják a gyűrődést és az elég kemény vizet??
2013. júl. 13. 00:49
14/15 YourDestiny válasza:
Cryptocoryne aponogetifolia (hólyagos vízikehely). Ha hosszászokik a víhez és feljődésnek indul, már csak győzd ritkítani. Nagyobb akváriumokba is tökéletes. Totál igénytelenek még az anubias félék, de ezek lassan fejlődenek. Ezeket a növényeket a halak se tudják meggárgni. A gömbalga (gömbmoha) is kibír szinte mindent, ha nem tépik szét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!