Miért nem esznek a galaxy razbóráim?
Akkor azok vadongogottak lehetnek és csak az élő vizibolhát, meg az élő artemiát ennék meg. A vizibolhát ismerik. Később meg rá lehet szoktatni őket a száraz kajára is, pl a Sera vipan baby és shrimps natural garnéla kaját is meg szokták enni.
Ha nem tudsz élő vizibolhát venni, akkor
Vegyél egy artemia sórák petét, és keltesd ki:
Ezt szórd bele 2 liter vízbe, keverj bele 3 kiskanál sót és egy levegőztetőt lógass be 2 napra, a levegőztető csövet tedd az aljára, hogy erőteljesen mozogjanak a tojások, ki tudjanak repedni. 2 nap mulva ott fog úszkálni a rengeteg kis fél miliméteres rákocska, de nehéz észrevenni, mert nagyon picik. Aztán vedd ki a levegőztetőt és hagyd őket sima állott vízben, levegőztető nélkül, nem kell szűrő sem bele. De a rákok 3 napig élnek csak kaja nélkül, ezért kéne enniük algát.
Pl szórj bele egy kis porrátört alga tablettát. Vagy egy adag mohát egy tál vízben tegyél ki a napra jó erős fényre és növeszd benne a zöldalgát. Azt adhatod a rákoknak enni. Ezek meg tudnak nőni fél centisre is. És menet közben, minden nap egy mini hálóval tudnál áthalászni a galaxiknak kis rákot és azt megennék. Mellette lehetne még a porrátört száraz kajáiddal is próbálkozni, hogy szokják azt is, hátha idővel majd elfogadják. Egy ilyen zacskó artemia petét árulnak a legtöbb díszhal boltban.
Pesten VI. Eötvös U 28. Atlantisz díszállatban van élő kaja, általában artemia, de néha vizibolha is szokott lenni. Tubifex is mindig van, de azt még a pici galaxyk nem biztos hogy meg tudják enni. Nem tudom mennyire kicsik. 5 hónaposan már megeszik azt is. De gondolom nem Pesten laksz.
Vagy ha kitennél egy gyümölcsöt rothasztani valahova, azon megjelennének a muslincák. Megpróbálhatnád kis hálóval megfogni és bedobni a vízbe. Bár én még ezt nem próbáltam, de mivel a természetben előfordulhat, így nem tartom kizártnak hogy megennék a galaxyk.
Csak írom az ötleteket, ami eszembe jut most hirtelen.
Szerintem, ha ez problémát okoz, inkább tenyéssz magadnak élőt.
pl.: vízibolhát hozol egy kisebb tóbol, és élesztővel eteted, majd mindig lehalászol egy párat.
Vagy a hable által javasolt muslica is jó.
De van csomó lehetőség, pl ecetféreg, nézz utána az otthon tenyészthető élő eleségeknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!