Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Adott típusú haltáptól hamarab...

Adott típusú haltáptól hamarabb bebüdösödhet a víz?

Figyelt kérdés
Befőttesbe tett kishalnál tapasztaltam, hogy az újonnan vásárolt haltáp használata óta hamarabb bebüdösödik a vize, konkrétan tegnap este cseréltem, és reggelre olyan lett. A táp az oka, vagy lehet valami más is?
2013. júl. 5. 13:48
 1/9 anonim ***** válasza:
Lemezestől szerintem simán. Vegyél fagyasztott artemiát, attól nem lesz büdös, csak ne sokat rakj bele.
2013. júl. 5. 13:58
 2/9 anonim ***** válasza:
Nekem van olyan lemezes tápom, ami fokhagyma ízesítésű. Annak is van egy jó szaga :)
2013. júl. 5. 13:59
 3/9 A kérdező kommentje:
Pont a lemezes fogyott el, és lett véve Fix haltáp :D a lemezes és ez szagra hasonló, de akkor visszaállok a lemezesre, ha ez kiürült, köszöntem a segítségeket :)
2013. júl. 5. 14:35
 4/9 kzs ***** válasza:
57%

FIX....jajj...

Emlékszem, annak idején azért vettem meg, mert rá volt írva a dobozára, hogy vízbe szórva 48 óráig nem bomlik fel.

Na - én kis naív - azt hittem, hogy 48 óra az 2 napot jelent. Hát nem!

Akkor este beszórtam nekik egy adagot (gondoltam, 2 nap alatt tán csak megeszik).

Másnap reggelre a víz bezavarosodott, hót büdös volt, az összes hal fent pipált.

Na erre gyors vízcsere - reggel, és munkanap.

Úgyhogy megfogadtam, hogy Fix-et soha többet.

Szóval nekem az a véleményem, hogy ez a "Fix" nevű borzalom bebüdösítheti a vizet.

2013. júl. 5. 15:32
 5/9 izomszörp ***** válasza:

Miért van befőttes üvegben van a kishalad?

Most született?

2013. júl. 5. 15:56
 6/9 YourDestiny ***** válasza:
A FIX nagyon kerülendő fajta. Lényegében fehérje és zsír az egész. Ha megfigyeled, jó olajos is lesz tőle a vizet felszíne.
2013. júl. 5. 16:09
 7/9 Platypus ***** válasza:

Megfelelő használat mellett nem büdösödik be tőle a víz. Ha többet adagolsz, mint amennyi azonnal elfogy, akkor be fog büdösödni bármilyen táptól, de nem is szabad hogy táp maradjon a vízben.

Ettől függetlenül egy kalap ... ez a táp, 0 a tápértéke, szóval nem jó vele etetni. De nem a büdösödés miatt!

2013. júl. 5. 17:50
 8/9 A kérdező kommentje:

Nem, azért van befőttesben, mert lekvárt akarok belőle :D igen, most született, pontosabban 3 hete :)

Hű.. emlékszem, régebben gyakran volt Fix, de akkor nem tűnt fel annyira, hogy ilyen pocsék lenne, ezesetben nem várom meg, míg elfogy, és dobom is ki, köszöntem a segítségeket :) a lemezes Yoyo volt, és ahogy láttam, amikor ezt kapták, mindig fent "taposták" egymást, valahányszor elment előttük valaki, szóval vagy a tápot szerették, vagy az embereket.

De legalább megtanultam, hogy a Fix tiltólistás :) köszönet mindenkinek.

2013. júl. 5. 23:57
 9/9 anonim ***** válasza:

én lavorban tartom a kis halakat:

[link]

kis algás mohát dobáltam bele, hátha akarnak algát is enni, vagy csak elbújni közte:

[link]

Te is tedd lavorba szerintem, az jobban szellőzik, nem büdösödik be.

Meg hát ne adj sok kaját. Van nekem is ez a Fix ivadékhalaknak való haltápom, ami ilyen por, adtam már másik halaknak, de azok akváriumban voltak. Ezeket csak fagyasztott artemiával tömöm. Az van itthon, de fogok majd venni fagyasztott cyclops-t is. Valamivel csak jobb a tápértéke, mintha lemezessel, vagy egyéb száraz kajával etetném.

A lemezest csak akkor használom, ha lusta vagyok elmenni a hűtőig, hogy kivegyem a fagyi kaját, vagy ha elfogy a fagyi és még nem vettem újat, de az elég ritkán van.

2013. júl. 6. 06:13

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!